Banka hesabında birikimi olan yandı: Selçuk Geçer edecekleri zararı açıkladı

Banka hesabında birikimi olan yandı: Selçuk Geçer edecekleri zararı açıkladı
Piyasalarda hareketlilik sürerken ekonomist Selçuk Geçer, 'gerçek dolar kuru' ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Geçer, dolar/TL kurunun 32 TL seviyesinin gerçek değeri yansıtmadığını belirtti ve yatırımcıları bu konuda uyardı.

Türkiye'nin dolar bazında en yüksek faizi sunduğunu ifade eden Geçer, dolara yüzde 60 faiz uygulandığını ve bu durumun dövizin sabit tutulduğu sürece artış göstermesine neden olacağını söyledi.

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar/TL kuru ile enflasyon arasındaki ilişkiye dikkat çekerek, doların gerçek değerine ulaşmasının zaman alabileceğini belirtti. Geçer, “Dolar, enflasyon karşısında oldukça ucuz kaldı. Eğer paranızı faize yatırırsanız, yüzde 60 faiz kazanabilirsiniz. Ancak dövizde yaşanacak ani bir artış, yüzde 200’e varan zararlar doğurabilir. 5 ay içinde dövizde ciddi bir yükselme olabilir” şeklinde konuştu. Yatırımcıları bu konuda uyaran Geçer, döviz piyasasındaki hareketlilik hakkında önemli bilgiler verdi.

Piyasalarda hareketlilik sürerken ekonomist Selçuk Geçer, 'gerçek dolar kuru'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Geçer, o yatırım aracına işaret ederek yatırımcıları uyardı.

Selçuk Geçer, son açıklamasında dolar/TL kurunun 32 TL seviyesinin gerçek değeri yansıtmadığını vurguladı.

Türkiye'nin dolar bazında en yüksek faizi sunduğunu belirten Geçer, "Dolara yüzde 60 faiz uygulanıyor. Bu durum dövizin sabit tutulduğu sürece artış göstermeye devam etmesine neden olacak. Döviz hızla yükselebilir ve sıcak para her zaman risk taşır" şeklinde uyarıda bulundu.

SADECE 5 AY SONRA DÖVİZ FIRLAYABİLİR

Geçer, dolar/TL kuru ile enflasyon arasındaki ilişkiye dikkat çektiği açıklamasında, doların gerçek değerine ulaşmasının zaman alabileceğini belirtti.

Geçer, “Dolar, enflasyon karşısında oldukça ucuz kaldı. Eğer paranızı faize yatırırsanız, yüzde 60 faiz kazanabilirsiniz. Ancak dövizde yaşanacak ani bir artış, yüzde 200’e varan zararlar doğurabilir. 5 ay içinde dövizde ciddi bir yükselme olabilir” şeklinde konuştu.

BU BASKILAMADAN ZARARI ÜRETİCİ GÖRÜYOR

Selçuk Geçer, dolar/TL kurundaki baskının giderek arttığını ve bunun üreticiler üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirtti.

Gerçek değerinin 60 TL civarında olduğunu söylediği dolar/TL kuru üzerindeki baskının, en çok üreticilere zarar verdiğini vurgulayan Geçer, “Doları bu şekilde baskı altında tutmaya devam ederseniz, üreticiyi zor durumda bırakır ve işsizliği artırırsınız.

Şu anda 60 TL olan doların ileride enflasyon etkisiyle 70 TL'ye kadar çıkmasını bekliyoruz. Ani bir yükselme ve korkunç bir enflasyon yaşanabilir. Bu durum Türkiye için ciddi ekonomik zorluklar yaratır” şeklinde konuştu.

DOLAR NE KADAR?

Döviz piyasasında hareketlilik sürerken dolar, 32.89 TL alış ve 32.99 TL satış fiyatıyla işlem görüyor. Euro, 35.70 TL'den alınmakta ve 35.81 TL'den satılıyor.

İngiliz sterlini ise 42.30 TL'den alınırken, 42.55 TL'den satılıyor.

Not: Haberde yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.