Bakan Duyurdu: Ramazan Bayramı Tatilinde Emeklilere Tren İndirimi

Bakan Duyurdu: Ramazan Bayramı Tatilinde Emeklilere Tren İndirimi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatil dolayısıyla yüksek hızlı tren (YHT) seferlerinin yanı sıra ana hat ve bölgesel trenlerde 18 bin 84 koltuk kapasite artışı yapılacağını söyledi. Uraloğlu, "Yüksek hızlı tren ile ana hat ve bölgesel trenlerimizde yüzde 10 indirim uygulamasını başlatıyoruz" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle demir yolu yolcu taşımacılığında alınan önlemlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

EMEKLİYE YÜZDE 10 İNDİRİM

Uraloğlu, trenlerde emeklilere yönelik ayrıcalıklar sağlandığına dikkati çekerek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Emeklilerimizin fiziksel ve ruhsal sağlıkları ile sosyal ve kültürel yönden zenginleşmelerine destek olmak amacıyla kaynaklarımızı yerel ve merkezi yönetim işbirliğiyle seferber ediyoruz. Bu kapsamda, emeklilerimizin ekonomik, konforlu ve rahat şekilde seyahatlerini sağlamak üzere yüksek hızlı tren ile ana hat ve bölgesel trenlerimizde yüzde 10 indirim uygulamasını başlatıyoruz. Böylece emeklilerimizin ulaşım ihtiyacına katkı sunarken bir nebze de olsa seyahat etmelerini teşvik etmeyi amaçlıyoruz."

thumbs-b-c-b97a4c5c0e096175a8a525b0a9b11390.webp

5-15 NİSAN'DA EK SEFERLER

Uraloğlu, tatil dönemini kapsayan 5-15 Nisan'da ek yüksek hızlı tren seferlerinin yanı sıra ana hat ve bölgesel trenlerde kapasite artışı sağlanacağını aktararak, "Günlük sefer sayısını Ankara-İstanbul hattında 13+13'ten 14+14'e, Konya-İstanbul hattında 4+4'ten 5+5'e yükseltiyoruz. Ayrıca Ankara-Konya hattında cuma ve pazar günleri işletilen 1+1 hafta sonu seferi cumartesi günleri de işletilecek. Bayram tatilini kapsayan dönemde ek YHT seferlerinin yanı sıra ana hat ve bölgesel trenlerde 18 bin 84 koltukluk kapasite artışı yapacağız, ana hat ve bölgesel trenlerde de ek vagon ilaveleriyle vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

780x411-300-kilometre-hiz-yapan-yeni-yhtler-hizmete-girecek-varis-sureleri-kisalacak-1574148285218.jpeg

Kaynak:AA