Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası: Türk bankalarını sorunlu kredilerde desteklemeye hazırız

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası: Türk bankalarını sorunlu kredilerde desteklemeye hazırız
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türk bankalarını desteklemeye hazır olduğunu açıkladı.

Açıklamada "sıklıkla ekonominin çıpası olarak görülen bankacılık sektörü baskı altında ve sorunlu kredilerdeki artış, reel ekonomiye kredi açılması kapasitesini kısıtlıyor" denildi.

EBRD, 2019'da yaptıkları ilk işlemlerden birinin "Türkiye'nin sorunlu kredi yönetim alanındaki başlıca şirketlerinden Hayat Varlık'a sağladığı finansı genişletmek olduğunu" belirtti.

Banka, Hayat Varlık'ın sağlanan yeni fonlarla, yerel bankalardan ve diğer mail kuruluşlardan yeni sorunlu kredi pörtföyleri satın almasına imkan tanıyacağını belirtti.

Bankanın açıklamasında, "EBRD, Türk bankalarının bilançolarını temizlemesine ve yeni krediler açabilmesine yardımcı olmaya hazırdır" denildi.

Sorunlu kredi eğitimi

"Yatırım yaptığımız diğer ülkelerdeki sorunlu kredi deneyimlerini Türk iş arkadaşlarımızla paylaşıyoruz" denilen açıklamada ayrıca "Borç tahsilatı alanındaki profesyonellere bir uzmanlık eğitimi de geliştiriyoruz" ifadeleri kullanıldı.

EBRD, Türkiye'ye ayrılan AB fonlarının da etkin bir şekilde kullanılması alanında kendi finans kaynakları ve uzmanlığıyla desteğe hazır olduğunu vurguladı.

Bloomberg'e konuşan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner Nisan başında yaptığı açıklamada, Türkiye'de sorunlu kredi alanına yatırım yapabileceklerini açıklamıştı.

Etiketler :