Audi O Gelişmeyi Böyle Duyurdu. Herkes Bu Pazara Gireceğini Bekliyordu, Tüm Takipçilerini Şaşırttı

Audi O Gelişmeyi Böyle Duyurdu. Herkes Bu Pazara Gireceğini Bekliyordu, Tüm Takipçilerini Şaşırttı
Audi ve Apple, elektrifikasyon planlarını gözden geçirerek içten yanmalı araç üretimine devam edeceklerini açıkladı. Apple, elektrikli araç projesini iptal ediyor.

Dünya çapında elektrikli araç talebinin arttığı bir dönemde, otomotiv endüstrisi elektrifikasyon pazarına yönelik yatırımlarını artırırken, birçok üretici gelecekte sadece elektrikli araçlar üreteceğini duyurmuştu. Ancak, Audi'nin son gelişmelerle birlikte içten yanmalı motorlu araç üretimine devam edeceği anlaşılıyor.

2024/01/26/2023-audi-r8-v10-gt-rwd.webp

2026'ya kadar tamamen elektrikli bir ürün yelpazesi sunma planını gerçekleştirmek yerine, Audi benzinle çalışan modellerini de üretmeye devam edeceğini açıkladı. Bu karar, diğer otomobil üreticileri arasında Mercedes ve Toyota gibi şirketlerin elektrifikasyon çizelgelerini yavaşlatma kararlarına benziyor.

2024/01/26/audi-tt-final-edition-for-uk.webp

APPLE, ELEKTRİKLİ ARAÇ PROJESİNİ İPTAL EDİYOR

Öte yandan, Apple'ın Tesla'ya rakip olacak bir elektrikli araç geliştirme projesinin iptal edildiği belirtildi. Apple, bu kararla birlikte yapay zeka ve otomotiv yazılımlarına odaklanan 2 binden fazla çalışanının kaynaklarını başka alanlara yönlendireceğini açıkladı.