Asgari Ücrette Son Dakika Kulisi: Kulislerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Zirve Konuşuluyor

Asgari Ücrette Son Dakika Kulisi: Kulislerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Zirve Konuşuluyor
Milyonların gözü asgari ücrete 2024'te geçerli olmak üzere yapılacak zamda. Ankara'da ise kulislerde asgari ücret hareketliliği yaşanıyor. Kulislerde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’la birlikte işveren ve işçi temsilcilerini kabul edeceği konuşuluyor. Bu görüşme sonrasında üçüncü toplantının günü ve saatinin duyurulması bekleniyor.

Milyonların gözü, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na çevrildi. 2024 yılında geçerli yeni asgari ücreti belirleyecek komisyonun, ilk iki toplantısında ücret konuşulmadı. Komisyonun, üçüncü toplantısının hangi gün ve saatte yapılacağı belirsizliğini koruyor.

ANKARA’DA KULİSLER HAREKETLİ

Kulislerde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’la birlikte işveren ve işçi temsilcilerini kabul edeceği konuşuluyor. Bu görüşme sonrasında üçüncü toplantının günü ve saatinin duyurulması bekleniyor.

Kulislerde, yeni asgari ücrete ilişkin tutarlar da konuşuluyor. Buna göre işveren tarafı, 17 bin TL’nin geçilmemesini istiyor.

Erdoğan’ın, yerel seçim sürecine girilmesi ve asgari ücrete 2024’te bir kez zam yapılacağı için 17 bin TL’nin bir “tık” üzerine çıkılması talimatını verebileceği de ifade ediliyor.

Kaynak:halktv.com.tr