Asgari ücret 2020 TL, AKP'nin CHP'li belediyeye ödeneği 2000 TL!

Asgari ücret 2020 TL, AKP'nin CHP'li belediyeye ödeneği 2000 TL!
CHP İzmir Mületvekili Murat Bakan, 2019 Yatırım Programı'nda Halkapınar Otogar Metro hattı için sadece 30 bin lira, "yüzülebilir körfez projesi" kapsamındaki işlemi için ise 2 bin lira ödenek ayrıldığını açıkladı Bakan, "Halkapınar Otogar...

CHP İzmir Mületvekili Murat Bakan, 2019 Yatırım Programı'nda Halkapınar Otogar Metro hattı için sadece 30 bin lira, "yüzülebilir körfez projesi" kapsamındaki işlemi için ise 2 bin lira ödenek ayrıldığını açıkladı Bakan, "Halkapınar Otogar Metro hattı 2023'e kaldı" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın TBMM'de yaptığı açıklamada, 2019 Yılı Yatırım Programı'nda İzmir'e ayrılan bütçeyi eleştirdi. Atatürk Halk Kütüphanesi yapımı için geçen yıl 600 bin lira bütçe ayıran Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yıl proje için 2 bin lira ödenek ayırdı.

Efes Ören Yeri'nde yapılacak çevre düzenlemesi faaliyeleri için 2 milyon lira. Kemeraltı ve çevresindeki restorasyon için ise 5 milyon lira ayrıldı.

HER GÜN BİR VAAT

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, Murat Bakan, Halkapınar-Otogar metro hattı için 2O18'de 21 milyon 500 bin lira bütçe ayrılırken, 2019'da sadece 30 bin lira ödenek konuldu

ğunu vurgulad. Bakan, "AKP Genel Başkanı körfez kokuyor' diyor ama İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yüzülebilir körfez projesi' için 2 bin lira ödenek veriyor. İzmirliler her şeyin farkında, müsterih olun" dedi ve şunları söyledi:

"AKP"nin adayı her gün İzmirlilere vaatlerde bulunuyor. Geçmişte seçim vaadi olarak sunulan, kentsel dönüşüm projeleri, termal turizm merkezleri gençlik ve spor tesisleri, kongre merkezleri, Ege Medeniyetler Müzesi baraj yatırımları vaatleri de buhar oldu. Hem yıkımı hem de yapımı tartışılan Karşıyaka Devlet Hastanesi'nin yerine yapılması vadedilen 150 yataklı dijital altyapıya sahip hastane için ise 2018'de 10 milyon olarak ayrılan bütçe, 2019'da 2 bin lira olarak belirlendi."

Etiketler :