Araba Alıp Satacaklar Dikkat! Kritik Tarih Öncesi Büyük İndirim Başladı

Araba Alıp Satacaklar Dikkat! Kritik Tarih Öncesi Büyük İndirim Başladı
7 Temmuz’da yürürlüğe girecek güvenlik şartları nedeniyle sıfır araçlarda kampanya üstüne kampanya yapılıyor. Fiyatları ortalama %20 düşüren yeni düzenlemenin 10 binden fazla otomobili etkilemesi bekleniyor.

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, 7 Temmuz'da yürürlüğe girecek olan GSR2, Avrupa Birliği'nin araçların güvenliğini artırmak için getirdiği kapsamlı güncelleme paketini detaylandırıyor. Bu düzenleme, araç üreticilerini ve satıcılarını GSR2 standartlarına uyum sağlamak için harekete geçirmiş durumda. Ceza ödemek istemeyen ve uyumsuz stoklarını eritmek isteyen satıcılar, her araç için vergisiz fiyat üzerinden yüzde 1 ceza ödeyecekler.

Geçen yılın kayıtlı stoklarına sahip olan firmalar, aylık stoklarını yaklaşık yüzde 10 oranında azaltmayı hedefliyorlar. AB'den ithal edilen otomobil markalarının büyük çoğunluğu GSR2'ye uyum sağlarken, bazı eski modellerde uyumsuzluk sorunları yaşanıyor. Haziran ayında, normal talebin yanı sıra indirim fırsatlarıyla birlikte tüketicilerin etkisiyle 100 bin adetlik bir otomobil pazarının canlanması bekleniyor. Ayrıca, Çin menşeli motorlara yönelik 8 Temmuz'da yürürlüğe girecek yüzde 40 ek ÖTV uygulamasıyla birlikte, haziran ayında sıfır otomobil satışlarında hareketlilik yaşanması öngörülüyor.

HAZİRANDA REKOR SATIŞ YAPILABİLİR

GSR2’nin etkisiyle normal talebin yanı sıra indirim fırsatını da değerlendirmek isteyen vatandaşların alım etkisiyle haziranda bayrama rağmen 100 bin adetlik pazarın oluşabileceği belirtiliyor. Geçtiğimiz haftalarda Çin menşeli tüm motorlara uygulanacak ve 8 Temmuz’da yürürlüğe girecek yüzde 40 ek ÖTV’nin de etkisiyle satış yarışının olacağı haziranda sıfır otomobil satışlarının hareketli geçmesi bekleniyor.

MECBURİ OLMASI GEREKENLER

* Akıllı hız yardımı

* Şerit takip asistanı

* Alkol kilidi hazırlığı

* Kaza veri kaydedici

* Kör nokta belirleme

* Yaya koruyan ön cam sistemi

* Acil durum fren asistanı

* Yorgunluk algılama sistemi

300 BİN LİRAYA VARAN İNDİRİMLİ OTOMOBİL KAMPANYALARI

Volkswagen: Sıfır faizli kredi imkanı ve bazı modellerde 200.000 TL'ye varan indirimler

Ford: Bazı modellerde yüzde 20'ye varan indirimler ve takas desteği mevcut

Renault: Peşin alımlarda 300.000 TL'ye varan indirimler ve düşük faizli kredi seçenekleri

Peugeot: Peşin alımlarda önemli indirimler ve takas destek kampanyaları sunuluyor

Hyundai: Sıfır faizli krediler ve çeşitli modellerde büyük nakit indirimleri var

Fransız markası CITROEN'in kampanyası kapsamında C3 modeli 12 ay vade ve yüzde 0 kredi fırsatıyla 120 bin TL'den satışa sunuluyor.

HONDA Honda kampanyası kapsamında City modeline sahip olmak isteyenlere haziran ayı boyunca 225 bin TL indirim ya da 250 bin TL'ye varan kredilerde 12 ay sıfır faizli taksit fırsatı sunuluyor.

Alman markası MERCEDES-BENZ'in C 200 4MATIC Sedan ve C 200 4MATIC All-Terrain modellerinde Mercedes-Benz Sigorta'nın tercih edilmesi halinde kurumsal müşteriler, 500 bin TL'lik krediyi yüzde 2,39 oranında 6 ayda ödeme seçeneğine sahip oluyor.