Altınla İlgili Bomba İddia! Yatırımcılarına Kara Haber: Yakında Yasaklanabilir!

Altınla İlgili Bomba İddia! Yatırımcılarına Kara Haber: Yakında Yasaklanabilir!
Altınla ilgili bomba bir iddia gündemde! Altın fiyatları yükseliyor ve bu durum vatandaşları 0,25 ve 0,50 gram altınlara yöneltiyor. Geçtiğimiz yıl kesme altın dolandırıcılık riskini önlemek için yasaklanmıştı. Bu sefer de resmi makamlar tarafından altın sahiplerine bir darbe vurulabilir. Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, çok yakında gram altın üretiminin yasaklanacağı iddia etti.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altınla ilgili bomba bir iddia ortaya attı.

Altın fiyatlarının artmasıyla vatandaşlar 0,25 ve 0,50 gram altınlara yönelirken üretimden kaldırıldı. İslam Memiş, 22 ayar gram altının da üretimden kaldırılacağını iddia ediliyor.

Memiş, 2023'te alınan çeyrek ve yarım gram altınların üretiminin durdurulmasına, 2024 yılında 22 ayarlık gram altınlar ile devam edileceğini ileri sürdü. Bu hamle, birikim alışkanlıklarını değiştirecek ve bütçesi düşük olan vatandaşların piyasadaki gram altınlara erişimini zorlaştıracak.

islam-memis.png

Memiş, bu durumun enflasyonu tetikleyebileceğini ve vatandaşların altın birikimlerini satmalarına neden olabileceğini söylüyor. Yetkililerin bu konuda vatandaşa destek çıkmasını bekliyor.

Söz konusu yasak ilk aşamada 22 ayarlık gram altınlar için uygulanacak, ilerleyen tarihlerde 24 ayar için de alınabilir. Bu durumda, elinde altın bulunan vatandaşlar satışını yapabilecek olsa da, tıpkı kesme altına uygulanan sınırlama gibi gram altın için de geçerli olacak. Bu durum, kuyumcuların 22 ayarlık gram altınları kabul etmemesine ve piyasadaki satış talebinin düşmesine neden olabilir.

altin4.jpg

Etiketler :