Altında rekor üstüne rekor

Altında rekor üstüne rekor
Dünyada artan jeopolitik riskler ve faiz oranlarının kademeli olarak düşürülmesiyle altın fiyatları yükseliş eğilimini sürdürdü. İşte altın fiyatlarında son durum…

Ortadoğu’da yaşanan savaşlar ve çatışma ortamı ve dünya genelinde merkez bankalarının güvercin adımlarından destek bulan ons altın, 2 bin 722 dolara yükselerek rekor kırdı. Bu yıla 2 bin 65 dolardan başlayan ons altın, yılbaşından beri yaklaşık yüzde 31,8 değer kazandı ve 1979'dan bu yana en iyi yıllık artışını gösterdi.

Ons altın ve dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın fiyatları ise 2 bin 996 liraya yükselerek yeni zirvesine ulaştı. Hamas Lideri Yahya Sinwar'ın İsrail’in gerçekleştirdiği saldırıyla öldürlmesinin ardından jeopolitik risklerin artması, güvenli liman taleplerinde artışa neden oldu.

Aynı zamanda ABD’de önümüzdeki ay gerçekleştirilecek olan başkanlık seçimleri de piyasalar tarafından yakından takip ediliyor. FED’in faiz oranlarını gevşetme yönünde adım atabileceği fikri de altın üzerinde etkili olabiliyor.

altin2.webp

YATIRIMCI GÜVENLİ LİMAN OLAN ALTINA KOŞUYOR

Giderek artan jeopolitik gerilim ve çatışmalar, yatırımcıları riskten kaçınma ve küresel piyasa istikrarsızlığına dair endişeler sebebiyle altın gibi güvenli limanlara yöneltiyor. Heraeus Metals Almanya'da kıymetli metaller tüccarı olan Alexander Zumpfe, "Çatışmaların yoğunlaşmasıyla birlikte, özellikle Hizbullah'ın İsrail ile savaşı tırmandırma duyurusunun ardından, yatırımcılar geleneksel bir güvenli liman varlığı olan altına akın ediyor" ifadelerini kaydetti.

Zumpfe, "İvmeye katkıda bulunan diğer bir etken ise ABD başkanlık seçimleri etrafındaki endişeler ve daha gevşek para politikaları beklentisi oldu" açıklamasında bulundu.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi