Altında kritik eşik! Gözler o saate çevrildi

Altında kritik eşik! Gözler o saate çevrildi
Altın fiyatları geçtiğimiz hafta rekor seviyesini korurken haftanın son işlem gününde sakin bir seyir izliyor.

Geçtiğimiz hafta, altın fiyatları rekor üstüne rekor kırarken ons altın 19 Eylül tarihinde başlattığı tepki alımını güçlendirdi ve yeni rekorlara imza attı. Geçtiğimiz gün, 2665 – 2686 dolar aralığında olan ons altın, günü 2671 seviyesinde kapattı.

Ons altın, hafta içinde ise 2686 dolar ile yine rekora imza atarken bugün haftanın son işlem gününde ise saat 08.53’te 2663 dolar olarak gerçekleşti.

GRAM ALTINDA SON DURUM!

Yeniçağ'dan Büşra Kapan'ın aktardığına göre, dolar kurunun sakin bir seyir izlemesi ve ons altında görülen yatay hareketlilik nedeniyle gram altın haftanın son işlem gününde sakin bir seyir izliyor.

Geçtiğimiz günü 2913 – 2949 bandında bitiren gram altın, günü 2931 TL’den kapattı. Yeni işlem gününe ise 2926 liradan başladı.

altin.webp

KAPALI ÇARŞI ALTIN FİYATLARI!

Kapalıçarşı altın fiyatları ile resmi altın fiyatları arasındaki uçurum giderek katlanırken Kapalıçarşı’da yerinden oynayan tabelalarda gram altın 3083 liraya çıktı.

Altındaki yükseliş durdurulamıyor. Meydana gelen gelişmelerin de etkisiyle altın fiyatları rekor üstüne rekor kırarken yatırımcıların yüzleri güldü. Altın almak isteyen yurttaşlar ise fiyatların düşmesini bekliyor.

eyrek-altin.webp

MAKRO EKONOMİK GELİŞMELER

Küresel piyasalardaki gelişmeler, para piyasaları ve altını doğrudan etkiliyor. Yakın zamanda gerçekleşen jeopolitik gelişmeler ve makro ekonomik verilerin etkisiyle altın fiyatlarında tarihi bir yükseliş gözlemlendi.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikası adımları piyasalar için büyük bir önem taşırken Fed’in son toplantıda aldığı gevşeme kararı altın fiyatlarındaki yükselişi destekledi.

Geçtiğimiz gün ABD tarafındaki büyüme adımları ve işsizlik haklarından yararlanma başvuruları verileri takip edildi. ABD ekonomisi yüzde 3,0’lük bir büyüme kaydederken işsizlik haklarından faydalanma başvuruları ise 218 bin büyüme gösterdi.

Bugün ABD tarafında TSİ 15.30’da kişisel tüketim harcamaları verisi takip edileceği belirtilirken söz konusu verinin enflasyona ilişkin bazı sinyaller verebileceğine işaret edildi. Enflasyonda düşüş ya da yükselişin olabileceği ihtimali Fed’in faiz kararını etkileyen faktörlerin başında yer alırken FED faiz kararlarını bu veriler ışığında veriyor.

Kaynak:Yeniçağ