Altına Yatırım Yapacaklar Dikkat: İşte Altına Alternatif İki Yatırım Aracı

Her zaman güvenli liman olarak görülen altında dalgalı seyir sürüyor. Aşağı yönlü seyrin devam ettiği altında alternatif yatırım araçları mevcut mu? İşte uzman isminden altın yatırımcılarına uyarı.

Nisan ayının ortalarından sonra düşüş trendine giren altın fiyatları, son haftalarda yeniden yukarı yönlü bir seyir izlemeye başladı. Yatırımcılar, gram altında ilk hedefin ne olduğunu merak ediyor. Ekonomist Tuğba Ekin, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu ve yatırımcılar için alternative yatırım araçları da önerdi.

altin1.jpg

ABD'de enflasyon hala %2 hedefin üzerinde seyrediyor. Hazine Bakanı Yellen, işsizliğin düşük olduğunu ve enflasyonun da düştüğünü söylese de, enflasyon verileri aydan aya artıyor. ABD enflasyonunun açıklanmasının ardından altın fiyatları yükseldi. Piyasada beklentiler yıllık bazda %3,4, aylık bazda ise %0,4 enflasyon seviyesindeydi. Beklentilerin karşılanması ve enflasyonun aylık bazda daha düşük olması, altın fiyatlarında yükselişe neden oldu.

Gram altında iki hedef olduğunu dile getiren Ekin, "gram altında ilk olarak 2.470 TL sonrasında ise yeniden 2.500 TL ve üzeri fiyatlama görebiliriz. Gram altın için olası geri çekilme halinde 2.400 -2370 TL aralığı destek seviyesi olarak takip edilebilir" diye konuştu.

altin2.jpg

ALTINA ALTERNATİF YATIRIM ARACI VAR MI?

Altına alternatif yatırım aracının olup olmadığına dikkat çeken Ekin, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Altına dayalı fonlarda yatırımcılar elde ettikleri kardan vergi ödemek durumunda kaldıkları için son zamanlarda Borsa İstanbul’da işlem gören Darphane’nin Altın Sertifikasına yöneldiler. Hisse senedi piyasası hem yurt içi hem de yurt dışında yükselişini sürdürüyor.

altin3.jpg

Katılaşan enflasyonla beraber borsalarda düşüşlerin sınırlı kalması ve orta vadede yükselişin devam etmesi bekleniyor. Portföylerin yüzde 25’i altında dayalı yatırım enstrümanlarında, yüzde 25’i hisse senetlerinde, kalan yüzde 50’nin ise yüzde 30’u risksiz vadeli mevduat hesaplarında kalanı ise dövizde değerlendirilebilir.”