Altın yeni haftaya yükselişle başladı

Altın yeni haftaya yükselişle başladı
Gram altın ,dolar/TL’nin geçtiğimiz hafta rekor tazeleyerek 8,86 seviyesinin üzerine tırmanmasının ardından, 15 Temmuz’dan bu yana ilk defa 500 TL’nin üzerine yükseldi.

Geçtiğimiz hafta küresel ve iç piyasalarda yaşanan dalgalanmaların ardından dolar, Türk Lirası karşısında rekor tazeledi ve 8.86 seviyelerini gördü.

Çin emlak devinin borçlarının yansıması

Ağır borç yükü altında olduğunu açıklayan Çinli gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande'nin borçlarını ödeyemeyeceği kaygıları piyasaları sarsarken, Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) Merkez Bankası'nın (TCMB) peş peşe aldığı kararlar da eklenince piyasalarda hareketli saatler yaşandı. Gelişmelerden nasibini alan altın 2 ay sonra yeniden 500 liranın üstüne çıktı.

Wall Street Jouırnal’in haberine göre, Çin'in emlak devi 'China Evergrande Group'un dolar cinsinden tahvilleri bulunan küresel yatırımcılar, emlak şirketinden son ödeme tarihi 23 Eylül olan kupon ödemelerini alamadı. Bu da piyasalarda borç kriziyle ilgili endişeleri artırarak altın fiyatlarını bir miktar destekledi.

Gram altın ,dolar/TL’nin geçtiğimiz hafta rekor tazeleyerek 8,86 seviyesinin üzerine tırmanmasının ardından küresel altın fiyatlarındaki düşüş sınırlı kalmış ve 15 Temmuz’dan bu yana ilk defa 500 TL’nin üzerine yükselerek, yeni haftaya 501 TL seviyesinde başladı.

Etiketler :