Altın Sahiplerine Soğuk Duş: "Yarın Başlayacak, Hazırlanın"

Altın Sahiplerine Soğuk Duş: "Yarın Başlayacak, Hazırlanın"
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, haftaya sert bir düşüş hareketiyle başlayan ons altına ilişkin yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Memiş, emtia piyasalarında hafta boyunca düşüşlerin yaşanacağını belirterek, altın fiyatlarında görülecek dip seviyeleri açıkladı.

Geçtiğimiz haftayı yükseliş hareketleri ile tamamlayan ons altın, haftaya sert düşüşlerle merhaba dedi. Gün içerisinde 25 doların üzerinde düşen ons altın, altın sahiplerinde büyük bir tedirginliğe neden oldu.

Jeopolitik kriz riskinin her geçen gün daha da azalmasıyla birlikte altın fiyatlarında normalleşme yaşanırken, manipülasyon piyasasının temmuz ayına kadar süreceğini belirten Memiş, mayıs ayında 2280-2380 dolarlık geniş bir ons altın fiyatlaması görüleceğini aktardı.

goldgold1.jpgMemiş, geçtiğimiz hafta itibarıyla 2380 dolarlık sınırın test edildiğini belirterek, bu hafta itibarıyla altın tarafında sert düşüşlerin devam edeceğini ve skalanın dip tarafına ulaşılacağını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"YARIN YAPILACAK AÇIKLAMA ALTIN FİYATLARININ KADERİNİ BELİRLEYECEK"

"Salı günü Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları var. Küresel piyasalar için oldukça önemli olacak çünkü Fed başkanı faiz indirim sinyali verecek mi? Ne zamana öteleyecek?

Çarşamba günü ise ABD'de enflasyon verisi var. En son açıklanan enflasyon yüzde 3.5 civarındaydı. yüzde 3.4'e gerilemesi bekleniyor. Bunun da Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarını şahin tona çekmesine neden olacak diye bekleniyor.

Ons altın 2333 dolar seviyesinde. Bu beklediğimiz bir satış, önümüzdeki haftalarda tekrar bir satış baskısı olacak. Takip ettiğimiz bant aralığı 2280-2380 dolar. Bu bant aralığında Mayıs ayında piyasaları oyalayacaklar. Geçtiğimiz hafta 2380 dolar seviyesini test etti, bu hafta ise 2280 tarafını test edecek. Hatta buranın altına bile sarkabilir.

alton1.jpgGram altın yatırımcısı yine ons altını takip etmeli. Ons nereye gram oraya. Şu anda 2445-2470 lira aralığında bir gram altın var karşımızda. Ons altın ne zaman 2280 altına sarkarsa, onun karşılığında gram altında da önemli düşüşler görülür çünkü dolar kurunda bir süre daha yükseliş olmayacağı ortaya çıkmış durumda.

"ALTIN HAFTANIN GERİ KALANINDA DÜŞMEYE DEVAM EDECEK"

Bu hafta önemli düşüşler göreceğiz. Gümüşün ons fiyatı şu anda 28.07 dolar seviyesinde. Burada da 27 destek seviyemiz var. Ondan sonra tekrar yukarı yönlü hareketlerde 28.50 direnç seviyesi olacak. Bu bant aralıklarını hafta boyunca takip edeceğiz.

Mayıs ve Haziran aylarında bir manipülasyon piyasası uyarısı yapmıştım. Piyasalara değil, ekrana değil, keyfinize bakın. Temmuz ayı ile birlikte altın tarafında büyük bir yön kırılımı yaşanacak.

Bu haftanın özelinde, dolar almak altına kıyasla daha avantajlı olacaktır. Hafta boyunca dolar alıp, ons 2280 dolara gerileyince dolar ile parite üzerinden altın almak daha ucuz olacağı için benim şahsi fikrim, elimdeki para ile dolar alırım ancak bunu yatırım amacıyla değil, altın gerilediğinde parite üzerinden ons satın alırım."