Altın Sahiplerine Korkutan Uyarı

Altın Sahiplerine Korkutan Uyarı
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, haftayı 125 doların üzerinde düşüşle tamamlayan ons altında önemli uyarılarda bulundu. Memiş, pazartesi günü itibarıyla emtia piyasalarında önemli değişikliklerin yaşanacağını belirterek, yatırımcılara tarih uyarısı yaptı.

Haftanın ilk işlem gününe hızlı yükselişlerle başlayan altın fiyatları, jeopolitik risk nedeniyle tarihi seviyelere ulaşmıştı. Ons altının 2450 doları gördüğü pazartesi gününün ardından emtia piyasalarında yaşanan sert düşüşler, altındaki 4 günlük düşüşü 125 doların üzerine çıkardı.

Emtia piyasalarında tarihi gelişmelerin yaşandığını belirten ekonomist İslam Memiş, ons tarafında yaşanan düşüşlerin ardından Kapalıçarşı'da gram altın fiyatlarının da 100 liranın üzerinde düşüş gösterdiğini belirterek, mevcut fiyatların yatırımcılara tarihi fırsatlar sunduğunu ifade etti.

altinfiyat3.jpgMemiş, altındaki yükselişin orta ve uzun vadeli tüm hızıyla devam edeceğini aktararak, "Hazırlığa başlayın" uyarısında bulundu ve yatırımcılara şu sözlerle tarih verdi:

"2380 DOLAR KIRILDI, 2280'E KADAR DÜŞMEYE DEVAM EDEBİLİR"

"Geçtiğimiz hafta boyunca adeta yaprak kımıldamadı, çok sakin bir hafta geçti iç piyasalarda.

Haftaya sert bir yükselişle başlamıştı altın. Jeopolitik risklerin artışıyla birlikte yeni bir fiyatlama görmüştük. Pazartesi günü ons altında 2450 dolar seviyesini görmüştük ancak buradan çok sert bir düşüş gerçekleşti. Pazartesi günü altın/dolar paritesi 78 bin 400 doları buldu.

altinfiyat2.jpgPazartesi günü bu seviyelerde olan altın bugün 75 bin 690 dolara kadar geriledi. Müthiş bir düşüş var. Bu hafta 1 kilogram altının değeri 2717 dolar kayıp yaşadı. Gram tarafında da önemli düşüşler görüldü. Şu anda serbest piyasalarda 2450 lira olan gram altın haftanın ilk günü 2550 lira seviyesindeydi. Tam 100 liralık bir değer kaybı gördük. Düşüşleri alım fırsatına çevirenler önemli bir kazanç sağladı.

"PAZARTESİ GÜNÜ DÜŞÜŞLER SÜREBİLİR, HAZIRLIĞA BAŞLAYIN"

Ons altında 125 doları aşan bir gerileme oldu. 2380 dolar destek seviyesi aşağı yönlü kırıldı, 2280 dolara göz kırptı. Elinde Türk lirası olanlar kesinlikle şu anda pozisyonunu kapatmalı ve altın almalı. Elinde TL bulunanlar ise yine varlıklarının yarısı ile altın tarafında pozisyon alabilir.

Neden bu haftaki düşüşlere altın fırsatlar dedik çünkü yıl sonu ile alakalı 3000 dolarlık beklentim devam ediyor. Temmuz ayı itibarıyla altın fiyatlarındaki yükseliş beklentim sürüyor. Altın yatırımı düşünenler için muhteşem fırsatlar geldi.

Gümüş tarafında mutlaka kar satışları yaşanacaktı, bunlar gerçekleşti. Gümüşün ons fiyatı 30.47 dolara kadar geriledi. 2 dolar değer kaybetti bu hafta ve 29.50 destek seviyesi takip ediliyor. Bu yıl ile alakalı gümüşte 32 dolar ve 32 liralık beklenti sürüyor. Yılın daha ilk yarısı bitmeden bu seviyeler görüldü.