Altın Daha Ne Kadar Yükselecek?

Ons altın fiyatı, haftanın son işlem gününde yükselişini hızlandırdı. Gram altın da primli. Ons gümüş 11 yılın en yükseğine tırmandı; gram gümüş ise tarihi rekorunu yeniledi. Uzmanlar 2024 yılı için gümüş, platin ve altın tahminlerini açıkladı.

ABD'de faiz indiriminin zamanlamasının belirsizliği nedeniyle küresel piyasalar dalgalı bir seyir izlemeye devam ediyor. Uzmanlar, 2024 yılı için altın, gümüş ve platin fiyatlarına dair tahminlerde bulunarak yatırımcılara rehberlik etmeye çalışıyor.

altin25.jpg

ABD'de beklenenden düşük gelen enflasyon verilerinin, Fed'in yakın vadede faiz indirimine gidebileceği beklentisini artırmasıyla birlikte altın fiyatları son üç haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Aynı dönemde gümüş fiyatları son üç yılın en yüksek seviyesine ulaşırken, platin de son bir yılın zirvesine tırmandı.

altin94.jpg

Saxo Bank stratejistleri, yakın tarihli bir araştırma notunda, altın fiyatlarının yakında 2.400 dolar seviyesini test edebileceğini belirtti. Gümüşün 30 dolara kadar tırmanabileceğini ve platinin 1.130 dolara ulaşma potansiyeline sahip olduğunu öngördüler. BNP Paribas, gümüş fiyatlarının altından bile daha heyecan verici olabileceğini vurgularken, ROTH Capital Partners analistleri altın ve gümüş fiyatlarının önümüzdeki aylarda daha da yükseleceğini tahmin ediyor.

altin90.jpg

ROTH Capital Partners'ın baş teknik stratejisti JC O'Hara, altın fiyatlarının nisan ayında ulaşılan son yüksek seviyeleri aşmaya hazır olduğunu ifade etti ve teknik olarak altın için yukarı yönlü fiyat hedefini 2.600 dolar olarak belirledi. O'Hara, gümüş fiyatlarının 30 doların üzerine çıkması halinde, 35/37 dolar bölgesine kadar çok az dirençle karşılaşacağını öne sürdü.

Öte yandan, Hollanda bankası ING'nin emtia stratejisti Ewa Manthey, bu ayın başlarında yayınladığı bir araştırma notunda, altın fiyatlarının bu çeyrekte "Fed'in temkinli yaklaşımını sürdürmesi ve jeopolitik risklerin halihazırda fiyatlara dahil edilmesi" nedeniyle gevşeyebileceğini belirtti.

Bu tahminler, yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ederken, küresel piyasalardaki belirsizliklerin metallerin fiyatlarını nasıl etkileyeceği merakla izleniyor.