Albayrak'a Erdoğan şoku! "Eyvah eyvah' diyor olabilirler" demişti ama...

Albayrak'a Erdoğan şoku! "Eyvah eyvah' diyor olabilirler" demişti ama...
Bakan Berat Albayrak dün, "Fed kararları sonrası elinde döviz olan 'eyvah eyvah' diyor olabilir" demişti. Önceki gün 5.40'a gerileyen dolar kuru, Trump ve Erdoğan'ın açıklamaları nedeniyle 5.56'yı gördü.

ABD Başkanı Donald Trump, "52 yılın ardından ABD için İsrail'in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliğini tanımanın zamanı geldi" dedi.  Trump'ın açıklaması büyük yankı uyandırdı.

Erdoğan, 'dostum' diye hitap ettiği Trump'ın açıklamasına sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Amerika Başkanı'nın Golan Tepeleri ile talihsiz açıklaması bölgeyi yeni bir krizin, yeni bir gerilimin eşiğine getirmiştir. Golan Tepeleri'nin işgalinin meşrulaştırılmasına asla izin vermeyiz" dedi. 

Fed kararıyla önceki gün 5.40'a gerileyen dolar kuru, ABD ile gerilim endişesiyle yükselişe geçti. Kur, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrası 5.56'yı gördü. 

Ekonomi yazarı Uğur Gürses ise, Bakan Albayrak'ın dünkü "Fed kararları sonrası elinde döviz olan 'eyvah eyvah' diyor olabilir" açıklamalarını hatırlatarak, "Siyasetçilerin yatırım tercihi ve döviz kuru üzerine konuşmaması gerektiğine dünden kalan güzel bir örnek" paylaşımında bulundu.

 

Etiketler :