ABD'de Faizlerin Gelecek Yıl Düşmeye Başlaması Bekleniyor

ABD'de Faizlerin Gelecek Yıl Düşmeye Başlaması Bekleniyor
New York Merkez Bankası Başkanı John Williams, faizlerin gelecek yıl düşmeye başlamasını beklediğini açıkladı.

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz artırımları ile enflasyonu düşürmeyi hedeflemişti. Fed'in son kararı da bu yönde oldu.

New York Fed Başkanı John Williams, faiz oranlarının gelecek yıl düşmeye başlamasını beklediğini söyledi. Ancak Williams, gelecek yılın ilk yarısındaki bir faiz indiriminin verilere ve enflasyona bağlı olacağını belirtti.

Williams, The New York Times'a verdiği demeçte şu ifadeleri kullandı:

"Sorunun tam olarak zamanlama ya da başka bir şey olduğunu düşünmüyorum. Hatta enflasyon düşüyorsa büyümekte olan bir ekonomiye uygun para politikası duruşunu sürdürmek ve enflasyonun yüzde 2 seviyelerine doğru ilerlemesi için önümüzdeki yıl nominal faiz oranlarının buna uygun olarak düşürülmesi doğal olacaktır" dedi.

New York Fed Başkanı, Eylül toplantısı ile ilgili yaptığı değerlendirmede toplantıya kadar çok fazla veri geleceğini, bunları analiz ederek doğru kararı vermeleri gerektiğini belirtti. Williams, "Gelecekte ne yapmamız gerektiğine dair herhangi bir tercihim yok" diye konuştu.

Williams, para politikasının iyi bir noktada olduğunu düşündüğünü, kesinlikle sıkılaştırıcı olduğunu belirterek verilerin izlenmesi gerektiğine işaret etti.

Williams, gelecek yıl işsizlik oranının yüzde 4'ün üzerine çıkacağını tahmin ettiğini ifade ederek "Ama bunun ne kadar olması gerektiğini kesin olarak söyleyemem. Bu tüm parçaların nasıl bir araya geldiğine bağlı olacak" dedi.

Kaynak:halktv.com.tr Ekonomi Servisi

Etiketler :