6 aydır maaşlarını alamayan 450 işçi greve başladı

6 aydır maaşlarını alamayan 450 işçi greve başladı
Irak'ta Acarsan Universal şirketine bağlı şantiyelerde çalışan 450'ye yakın Türk işçi greve başladı. Grev sözcüsü, "Ailemize aylardır 5 kuruş para gönderemiyoruz" diyerek duruma isyan etti.

Irak'ta Basra, Nasıriye ve Amaral şehirlerinde hastane şantiyeleri bulunan Acarsan Universal şirketinin 450'ye yakın Türk çalışanı 5 gün önce grev kararı aldı. 2017 yılında dünyanın en büyük 98'inci müteahhidi olarak gösterilen şirket, 2016 yılından bu yana grev haberleriyle gündeme geliyor.

Her geçen yıl farklı bahanelerle işçilerin maaşını ödemeyen şirketin, son 6 aydır işçileri sürekli ileri bir tarihte ödeme yapılacağı şeklinde sözlerle oyaladığı iddia edildi. Cumhuriyet'ten Fırat Alkan'a konuşan grev sözcüsü "Ailemize aylardır 5 kuruş para gönderemiyoruz. Hakkımızdan başka bir talebimiz yok" ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR AÇIKLAMA YAPMIYORLAR"

Grev sözcüsü, binlerce dolar alacakları olduğunu belirterek "Şirket bize, Irak'ta yaşanan olaylar nedeniyle, Irak hükümetinden ödenek alamadığını ama tarih vererek ödemelerin eksiksiz yapılacağını belirtmişti. İlk verdikleri tarih üzerinden aylar geçti. 4 defa verdikleri tarih bilgisi gerçekleşmedi şimdi artık hiçbir açıklama da yapmıyorlar" dedi.

Grev sözcüsü, "7 km ötemizden sürekli çatışma sesleri geliyor. Hava sıcaklığı yazın 60 dereceydi. Biz ailemize bakabilmek için bu şartlar altında çalışırken, şirket sahiplerinin bize yaptığını artık kabul etmiyoruz" dedi.

Kaynak:Halk TV Dış Haberler Servisi