‘5 milyon istihdam yarattık, bu şom ağızlılara kapak’

‘5 milyon istihdam yarattık, bu şom ağızlılara kapak’
2020 Nisan ayından itibaren 5 milyon ilave istihdam yarattıklarını söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Bu, öleceğiz, biteceğiz diyen şom ağızlılara kapaktır” dedi.

Diyarbakır İş Dünyası Toplantısı'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yine ilginç açıklamalarda bulundu. 2020 Nisan ayından itibaren 5 milyon ilave istihdam yarattıklarını söyleyen Nebati, “Bu, öleceğiz, biteceğiz diyen şom ağızlılara kapaktır” dedi.

'Proforma fatura için atım atacağız'

Ön fatura olarak da bilinen, teklif faturası olarak nitelenen proforma faturalara karşı iş dünyasını uyaran Nebati, “Proforma fatura karşılığı kredi alıp, sonra iptal edenler var. Buna karşı adım atacağız” diye konuştu. “Proforma faturaları kullanıp, krediyi alıp, sonra da proforma faturalarını iptal edenlere buradan çağrım var; sakın ha, her şeyi biliyoruz” diyen Nebati, “Proforma fatura belli bir süre sonra gerçek faturaya dönüşecek, bu konuda gerekli adımları atacağımızı herkesin bilmesinde fayda var” şeklinde konuştu.

Nebati'nin konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

"Son 2 yılda tüm dünya gibi Türkiye'yi de etkileyen bir salgınla baş başa kaldık. Ve bunu en iyi yöneten ülkelerin başında yer aldık. Gelişmiş ülkelerin ekonomide tökezlediği, sağlık hizmetleri açısında sınıfta kaldığı bir dönemden alnımızın akıyla güçlenerek çıktık. Çin'den sonra en çok büyüyen ülke olduk. Büyüme devam ediyor. Bu yılın İlk çeyrekte yüzde 7,3 gibi dengeli bir büyüme yakaladık. İmalat sanayinde makine teçhizat yatırımları 2019'un son çeyreğinden bu yana kesintisiz şekilde büyüyor. İstihdamımız 30,9 milyona çıkardık. Ülkenin tamamı üretiyor ve ihraç ediyor. İstihdamı da en üst düzeye getirmiş durumda. 2020'nin Nisan ayına göre Türkiye 5 milyon yeni istihdam sağladı. Bu bir rekordur. Neye göre? Şom ağızlılara göre; öleceğiz, biteceğiz diyenlere bir kapaktır bu aslında. (BDDK) kararı) Şimdi yine sazı ellerine aldı bizim karamsarlar, neymiş devlet müdahale ediyormuş, yok efendim piyasayı kontrol altına almış. Türkiye serbest piyasaya bağlı liberal bir ekonomidir.”