5 Gün Sonra Geçerli Olacak: Yüzde 25 Zam Geldi

5 Gün Sonra Geçerli Olacak: Yüzde 25 Zam Geldi
Yaz aylarının başlamasıyla birlikte birçok ürün ve hizmete peş peşe zamlar gelmeye devam ediyor. Türkiye'de görülen yüksek enflasyon nedeniyle geçtiğimiz aylarda fatura ve köprü/otoyol ücretlerine yapılan zamların ardından, gıda ürünlerinde de Haziran itibarıyla fiyatlar değişecek.

Türkiye'de görülen yüksek enflasyon nedeniyle her türlü ürün, hizmet ve mal bedelinde günden güne artışlar yaşanırken, yapılacak yeni zam dalgası için başlangıç tarihi olarak 1 Haziran belirlendi.

Yaz aylarının gelişiyle birlikte asgari ücrette hiçbir değişiklik yapılmayacağını belirten hükümet, emekli ve memur maaşlarında ise sınırlı artış mesajları verdi. Toplumun geniş kesimi, eline geçen parada hiçbir artış yaşamamasına rağmen harcamalarında kesenin ağzını açmak zorunda kalacak.

para2.jpg5 GÜN SONRA YÜZDE 20 ZAMLANACAK

Geçtiğimiz günlerde birçok faturaya yapılan zamların ardından, otoyol ve köprü ücretlerinde de yüzde 50 artışa gidildiği duyurulmuştu. Bu kalemde yapılan artışlar, Türkiye'nin dört bir yanından başka şehirlere taşınan mal ve gıdaların fiyatlarını doğrudan yukarı çekerken, 1 Haziran itibarıyla gazlı içecekler ve cips fiyatlarında da değişikliğe gidilecek.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gazlı içecek ve cips fiyatlarında 1 Haziran'dan itibaren geçerli olmak üzere fiyat değişikliğine gidileceğini belirterek, ürünlerin yeni bedellerini sıraladı.

Değişiklik sonrasında şu anda 25 TL'ye satılan 0.33 mililitrelik kola fiyatları yüzde 20 zamlanarak 30 liraya yükselecek. 1 litrelik Sprite, Coca Cola ve Fanta fiyatları ise 30 liradan 35 liraya çıkarılacak.

kola67.webpCİPS FİYATLARINA DA ZAM GELİYOR

Ayrıca Türkiye'de en çok tüketilen atıştırmalıklar arasında yer alan cipslerin de önemli bir bölümüne zam yapılacak. En fazla satan markalar arasında yer alan Fritos, Doritos ve Ruffles markalı cipslerin fiyatları 1 Haziran'dan itibaren geçerli olacak şekilde 5 ile 10 lira arasında zamlanacak.

Eski fiyatı 45 lira olan mega boy cipsler 55 liraya yükseltirilirken, diğer boydaki cipslerde yapılacak artış 5 lira ile sınırlı kalacak.