Kredi kartları cepleri patlattı! Yüz binlerce kişi mahkemelik oldu

Kredi kartları cepleri patlattı! Yüz binlerce kişi mahkemelik oldu
Kredi kartları ile yapılan ödemelerde inanılmaz bir artış yaşandı. Bankalararası Kart Merkezi verilerine göre kredi kartı ödemeleri haziranda sınırları aştı.

Vatandaş ekonomik krizin yaşandığı koşullarda kredi kartlarına yüklenmeye devam ediyor. Haziran ayı sonu itibariyle kredi kartları ide yapılan ödemelerin toplam tutarı yüzde 105 büyüme gösterirken işlem adet büyüme hızı yüzde 21'de kaldı.

531 bin kişi yasal takibe düştü: Enflasyon kredi kartlarında limitleri patlattı - Sayfa 2

1 TRİLYON 56 MİLYAR LİRA KREDİ KARTLARINA AKTI

Kredi kartları ile yapılan ödemelerin miktarı 1 trilyon 56,8 milyar tl olurken, kredi kartı ile yapılan ödemelerde büyüme yüzde 105 oldu. 887.8 milyon adet ise kredi kartları ile yapılırken, kredi kartları ile yapılan ödemelerin adetlerinde büyüme oranı yüzde 21 oldu.

531 bin kişi yasal takibe düştü: Enflasyon kredi kartlarında limitleri patlattı - Sayfa 4

TOPLAM ÖDEME TUTARI YÜZDE 98 ARTTI

BKM verilerine göre kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlarla haziran ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 98 artarak 1 trilyon 267.6 milyar TL oldu.

531 bin kişi yasal takibe düştü: Enflasyon kredi kartlarında limitleri patlattı - Sayfa 5

5 AYDA 500 BİN KİŞİ YASAL TAKİPTE

Kredi kartı kullanımının bu kadar yaygınlaşması ile beraber borç sebebiyle yasal takibe düşenlerin sayısı da arttı. Kredi kartı borçları nedeniyle yasal işlem yapılan kişi sayısı 513 bin oldu. 513 Bin kişi kart borcu sebebiyle yasal takibe alındı.

Kaynak:Haber Merkezi