46 yıl süren miras anlaşmazlığı ara buluculukla çözüldü

İzmir'in Buca ilçesinde, 32 mirasçının sahibi olduğu 275,3 metrekarelik arsa üzerindeki 46 yıllık anlaşmazlık, ara buluculuk yöntemiyle çözüme kavuştu. Ara bulucu Avukat Tuğçe Tokatlı Özcan, tarafları bir araya getirerek sorunu çözdü. Mirasçılardan Osman Kabakçı, uzun süredir devam eden anlaşmazlığın ara bulucu sayesinde çözüldüğünü ve artık herkesin işine dönebildiğini belirtti.


İzmir'in Buca ilçesinde, 275,3 metrekarelik bir arsa üzerindeki 46 yıllık anlaşmazlık, ara buluculuk yöntemiyle çözüme kavuşturuldu. Arsa, 1978 yılında vefat eden Mehmet Kaya'nın mirasçılarına kalmıştı. Ancak, uzun yıllar süren anlaşmazlıklar nedeniyle 32 kişilik bir hissedar grubu arasında herhangi bir uzlaşma sağlanamamıştı.

Hissedar sayısının artmasıyla birlikte arsanın üzerinde bulunan kerpiç ev de zamanla yıkıldı. Mirasçıların çocukları ve torunları da mirasçı listesine dahil oldu. Bu durum, arsa üzerindeki anlaşmazlığın çözümünü daha da zorlaştırdı. Ancak, Arabuluculuk Daire Başkanlığı tarafından atanan ara bulucu avukat Tuğçe Tokatlı Özcan'ın müdahalesiyle çözüm süreci başladı.

98812-2.jpg

Ara bulucu Avukat Tuğçe Tokatlı Özcan, 32 hissedarla tek tek görüşerek, onları anlaşmaya ikna etti ve sonunda tüm hissedarlar, hisselerini bir kişiye devretme konusunda anlaştı. Özcan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "32 hissedarın 46 yıldır bir araya gelmeyerek uzlaşamadığı bir konuda tarafları bir araya getirip anlaşma sağlanmasına katkıda bulunduğum için çok mutluyum. Ortaklığın giderilmesi davası açılmadan önce yasa gereği ara buluculuğa başvurulması zorunlu hale gelmiştir. Bu tür uyuşmazlıkların yargıya intikal etmeksizin en kısa sürede çözüme ulaşması hedeflenmektedir. Bu olayda da gerçekleştirdiğim görüşmeler sonucunda tüm hissedarlar anlaşmaya vararak, tüm paylarını bir kişiye devretme konusunda mutabık kaldılar" dedi.

98812-4.jpg

Mirasçılardan Osman Kabakçı (69) ise, "Dedem öldüğünden beri 46 yıldır süren bir konu. Bir türlü anlaşma sağlanamadı. Ara bulucu sayesinde sorun çözüldü. Mutluyuz. Şimdi artık herkes işini gücüne bakar" ifadelerini kullandı.

Kaynak:DHA