45 Bin TL'lik Maaş İptal Mi Edilecek?

45 Bin TL'lik Maaş İptal Mi Edilecek?
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Ankara'dan İstanbul'a taşınıyor. İstanbul'da yaşamanın maliyeti göz önüne alınarak verilmesi planlanan 30bin TL'den 45 bin TL'ye kadar ek maaş tartışmalara neden oldu. Kabul edilen önergenin son durumu ne olacak?

TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta görüşülecek torba teklifle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) çalışanlarına 45 bin lira ek tazminat verilmesi "imtiyaz" tartışmalarına ve tepkilere yol açtı.

Bu düzenlemenin, başta Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) olmak üzere “benzer kurumlarda benzer işi yapanlar arasında yaratacağı sorunlar” da dikkate alınarak geri çekilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

AKP kaynakları, bu konuda parti içinden gelen itirazlara da işaret ederek, düzenlemenin gözden geçirileceğini söyledi. Gözler, bu hafta Meclis’te olacak.

BDDK Başkanı Şahap Kavcıoğlu, torba yasa teklifinin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmeleri sırasında devreye girdi. Kavcıoğlu’nun girişimleri sonucunda BDDK çalışanlarına, ek tazminat ödenmesini içeren bir önerge sunuldu.

Önerge, 2023 için 30 bin lira, 2024’ten itibaren 45 bin lira olarak belirlenen ek tazminat tutarını kapsıyor. Önerge kabul edildi.