200 Bin Dolara Çıkacak! Bitcoin İçin Bu Senaryo İngiltere'de Gündeme Getirildi, O işlem Onaylanırsa Dendi

200 Bin Dolara Çıkacak! Bitcoin İçin Bu Senaryo İngiltere'de Gündeme Getirildi, O işlem Onaylanırsa Dendi
Standard Chartered bankası, spot Bitcoin ETF'lerinin onaylanması durumunda Bitcoin'in 2025'e kadar 200 bin dolara çıkabileceği öngörüsünde bulundu. Banka, bu tahmini ETF'lerin potansiyel girişleri üzerine kurdu. Şu anda Bitcoin, 46 bin 770 dolardan işlem görüyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) ETF başvurularına yönelik kararı bekleniyor.

İngiltere'nin önde gelen bankalarından Standard Chartered, Bitcoin hakkındaki yeni tahminini paylaştı.

Banka, eğer spot Bitcoin ETF'leri onaylanırsa, Bitcoin'in 2025'e kadar 200 bin dolara yükselebileceğini öngörüyor.

Tahmin, spot Bitcoin ETF'lerinin 50-100 milyar dolarlık giriş çekebileceği beklentisine dayanıyor. Standard Chartered Dijital Varlıklar Başkanı Geoff Kendrick ve analist Suki Cooper'ın raporunda, "ETF ile ilgili girişler beklediğimiz gibi gerçekleşirse, 2025 sonunda 200 bin dolar yakın bir seviyenin mümkün olduğunu düşünüyoruz" ifadeleri yer alıyor.

Analistler, ETF onaylarının Bitcoin'e katılımı normalleştirmek için bir dönüm noktası olabileceğini belirtiyor.

Banka daha önce yaptığı değerlendirmede Bitcoin için 100 bin dolar tahmininde bulunmuştu. Ancak, bankanın öngörüsünün gerçekleşebilmesi için Bitcoin'in 4 kattan fazla değer kazanması gerekiyor.

Şu anda Bitcoin, 46 bin 770 dolardan işlem görüyor. Ayrıca, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) ARK ve 21 Shares başvurusu için 10 Ocak'a kadar karar vereceği tahmin ediliyor.

Piyasalar, SEC'in ETF'lere onay vereceğine yönelik iyimser bir beklenti içinde.

SEC Başkanı Gary Gensler ise kripto para yatırımcılarına, kripto varlık yatırımlarıyla ilgili federal menkul kıymet yasalarına uymama olasılığına dikkat çekmiş ve bu tür yatırımların risklerini vurgulamıştı.