Türkiye'nin Dev şirketi Forbes Dergisi gündeminde

Türkiye'nin Dev şirketi Forbes Dergisi gündeminde
Ateşli silah üreticilerinden Özyurt Silah Sanayi A.Ş’nin ticari faaliyetleri Amerika'nın iş dünyası dergisi Forbes’in internet sitesinde yayımlandı. Yayımlanan yazıda şirketin son yıllarda dikkat çekici bir büyüme gösterdiği ve Türk mühendislerin ürettiği silah mühimmatının dünya genelinde 100'den fazla ülkeye ihraç edildiği belirtildi.

Türkiye'nin savunma endüstrisindeki yükselen başarısına önemli katkılarda bulunan Özyurt Silah Sanayi A.Ş.'nin ihracat başarıları, Forbes.com'da yayımlanan bir yazıyla uluslararası kamuoyuna duyuruldu. Yazıda, Türkiye'nin savunma endüstrisi ürünlerindeki başarısının, özel sektör oyuncularına sağlanan desteklerle birlikte arttığı vurgulandı.

TÜRKİYE'NİN SAVUNMA SANAYİSİNDE ÖNEMLİ BİR OYUNCU

Forbes'ta yer alan yazıya göre, Özyurt Silah Sanayi A.Ş., sadece Türkiye'de değil, NATO müttefikleriyle de iş birliği yaparak savunma ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Türkiye'nin savunma endüstrisindeki bu yükselişin uluslararası alanda da dikkat çektiği ve Türk savunma sanayi ürünlerinin dünya genelinde talep gördüğü belirtildi.

86111.jpg

GENİŞ ÜRÜN YELPAZESİ VAR

Şirketin ürün yelpazesi, Long-Range Sniper BMZ 338, Sniper Rifle YİĞİT21, Kalashnikov Asi 21 Piyade Tüfeği ve Pistol Efe19 gibi çeşitli ateşli silahları içeriyor. Özyurt Silah Sanayi A.Ş., savunma endüstrisinde modernizasyon, araştırma & geliştirme ve yeni askeri teknolojiler konularında müşterilerine uygun çözümler sunmayı amaçlıyor.

BEŞ KATEGORİDE ATEŞLİ SİLAH ÜRETİMİ

Özyurt Silah Sanayi A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özyurt, "Özyurt Silah Sanayi A.Ş. olarak şu anda 5 kategoride ateşli silah üretiyoruz: piyade tüfekleri, makineli tüfekler, tabancalar, keskin nişancı tüfekleri ve makineli tüfekler. Sadece bir buçuk yılda, Türkiye'nin ilk AK tabanlı 7.62x39 kalibre piyade tüfeğini piyasaya sunduk. Ayrıca 7.62x39 piyade tüfekleri, 9 milimetre tabancalar ve 308 ve 309 keskin nişancı tüfekleri üretiyoruz. 3 yılda 7 farklı ateşli silah ürettik" dedi.

86111-1.jpg

Kaynak:DHA