Zelenski: Rusya şehri yok ediyor
Telegram hesabından yaptığı görüntülü paylaşımla ulusa seslenen Zelenski, Rus ordusunun ülkesine karşı saldırı eylemlerinin sürdüğünü ifade etti.
Sabah erken saatlerinde Kiev bölgesinde 13 adet İran yapımı insansız hava aracının (İHA) imha edildiğini aktaran Zelenski, cephe hattında ağır çatışmaların sürdüğünü belirterek, Rus güçlerinin cephe hattındaki yerleşim yerlerini yıkmaya devam ettiğini savundu.
Zelenski, "Rusya, Mariupol gibi, Volnovaha gibi, Bahmut gibi Donbas'ta da şehri yok ediyor" dedi.
Rus kuvvetlerinin bugün Herson şehrine yönelik de saldırılar düzenlediğini aktaran Zelenski, saldırılar sonucu 8 yaşındaki bir çocuğun yaşamını yitirdiğini belirtti.
Rus tarafıyla bugün yapılan bir esir takasıyla 64 Ukraynalı askerin daha serbest kaldığını dile getiren Zelenski, "Hala Rusya'da tutuklu bulunan her Ukraynalı erkek ve kadının serbest bırakılması ve evlerine dönmeleri için çalışmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Zelenski'den Rusya için özel mahkeme çağrısı
'Kiev'de 10 İran yapımı dron düşürüldü'
'ABD'nin Ukrayna'ya Patriot gönderme planında sona gelindiği' iddiası