Suriye'deki patlamada can kaybı arttı: 6 ölü 140 yaralı

Suriye'deki patlamada can kaybı arttı: 6 ölü 140 yaralı
İdlib'in kuzeyindeki bir silah deposunda meydana gelen patlamalarda 6 kişi öldü, 140 kişi yaralandı. Henüz nedeni bilinmeyen patlamanın ABD tarafından gerçekleştirilen bir dron saldırısı olabileceği öne sürüldü.

Suriye’nin kuzeyinde bulunan İdlib kentinde bir silah deposunda meydana gelen peş peşe patlamaların ardından bölgedeki sağlık bakanlığının yeni açıklamasına göre 6 kişi öldü 140 kişi yaralandı.

gwnmdzqwiae108z.jpg

NE OLMUŞTU

Suriye’deki yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre İdlib’in kuzey tarafında yer alan Kefraya beldesinde bulunan bir silah ve mühimmat deposunda henüz bilinmeyen bir nedenle 15 patlama meydana geldi. Deponun Türkiye tarafından da terör örgütü olarak listelenen Türkistan İslam Partisi'ne ait olduğu iddia edildi.

6 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Sağlık yetkilileri ilk incelemelerin ardından yaşanan patlamada 5 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 140 kişinin yaralandığını aktardı.

Şiddetli patlama sebebiyle yakınlardaki yapılarda da hasar meydana gelirken yaralıların tedavi amacıyla çevredeki hastanelere götürüldüğü belirtildi.

ABD DRON SALDIRISI İDDİASI

İran medyasında yer alan bir habere göre Suriye’nin kuzeyindeki patlamaların sebebinin ABD tarafından gerçekleştirilen bir dron saldırısı olduğu iddia edildi.

Kaynak:AA