Irak Başbakanı: İsrail'in hedefi Ortadoğu'da yeni harita çizmek

Irak Başbakanı: İsrail'in hedefi Ortadoğu'da yeni harita çizmek
Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, İran'a saldırı düzenleyen İsrail'in hedefinin Ortdoğu'da yeni harita çizmek olduğunu söyledi.

İsrail-İran çatışmaları devam ederken, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, İsrail’in, Orta Doğu'da "yeni harita çizmek amacıyla" bölgedeki savaş alanını genişletmek istediğini ifade etti.

Aralarında Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Anıl Bora İnan'ın da bulunduğu Asya, Avrupa ve Amerika kıtasından Irak'ta görev yapan yabancı misyon temsilcileriyle bir araya gelen Sudani, "Irak, İran ile tam dayanışma içindedir; saldırı durdurulmalı ve savaşın yayılması engellenmeli." dedi.

sudani.jpg

"İSRAİL'İN AMACI ORTADOĞU'DA YENİ HARİTA ÇİZMEK"

İsrail’in 7 Ekim 2023'ten bu yana uluslararası ve insani hukuk kurallarını hiçe sayarak suçlar ve katliamlar işlediğini vurgulayan Sudani, Irak’ın saldırının durdurulması ve barışçıl bir çözüm için müzakerelere dönülmesi konusunda uluslararası toplumu ve özellikle ABD’yi sorumluluk almaya çağırarak, şunları kaydetti:

"Irak’ın egemenliğine yönelik her türlü ihlali reddediyoruz. Bu saldırılar yalnızca İran’ın değil, Irak’ın güvenliği ve istikrarı açısından da tehdit oluşturuyor.

İsrail, Ortadoğu’da yeni bir harita çizmek amacıyla savaşın kapsam alanını genişletmeye çalışıyor."

Kaynak:AA