Almanya'da 'Filistin' eylemi: Başbakanlık binasını kırmızıya boyadılar!

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Filistin destekçileri, Gazze'deki soykırıma dikkati çekmek ve Almanya'nın İsrail'e verdiği askeri desteği protesto etmek için Başbakanlık binasına kırmızı boya sürdü.

Almanya’nın başkenti Berlin’de Filistin yanlısı iki aktivist, Gazze’deki sivil kayıplara ve Almanya’nın İsrail’e verdiği askeri desteğe dikkat çekmek amacıyla Başbakanlık binasının ön cephesine kırmızı boya sürdü.

"Neue Generation" (Yeni Kuşak) adlı oluşuma bağlı "Palestine Rising" grubunun üyeleri tarafından gerçekleştirilen eylem sonrasında aktivistler gözaltına alındı.

Yeni Kuşak tarafından yapılan açıklamada, aktivistlerin kırmızı boya kullanarak Gazze’deki “soykırıma” dikkat çekmeyi ve Almanya’nın İsrail’e verdiği desteği sonlandırmasını talep etmeyi amaçladıkları vurgulandı.

Açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki şiddete yönelik artan eleştirilere rağmen Almanya'nın İsrail'e milyonlarca avro değerinde silah ihraç etmeye devam ettiğine işaret edildi. “Alman yönetiminin ellerinde kan var” denildi. Ayrıca, Almanya’nın bu silah sevkiyatlarıyla mevcut ve gelecekteki suçlara ortak olduğu savunuldu.aa-20250707-38495650-38495648-almanyada-filistin-destekcileri-basbakanlik-binasina-kirmizi-boya-surdu.jpg

Eylemcilerden Fabian Beese ise Gazze’de her gün insanların yaşamını yitirmesini izlemekten büyük acı duyduğunu belirterek, “Hükümetimizin bu durumu desteklemesi beni şaşkına çeviriyor. Her geçen gün daha fazla insan acı çekerken Almanya’nın hâlâ silah göndermeye devam etmesi kabul edilemez” dedi.

Beese, Almanya’nın İsrail’e silah satışını derhal durdurması gerektiğini dile getirerek, “Hiçbir Alman silahı ya da parası artık daha fazla acıya yol açmamalı” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)