Ünlü restoranda tabağında yemek bırakanlar ceza ödüyor
Avusturya'daki restoranlar, gıda israfını azaltmak amacıyla açık büfelerde yeni bir uygulama başlatıyor. Son Haber EU'da yer alan habere göre, artık tabağında yemek bırakan müşteriler, fazla ücret ödemek zorunda kalacak.
ASYA MUTFAKLARI ÖNCÜ OLDU
Özellikle Asya mutfağı restoranlarındaki konseptler nedeniyle müşterilerin tabağında kalan yemekler için ek 5-10 Euro ücret talep edilmeye başlandı.
Bu uygulama, özellikle "sürekli sushi" gibi konsepti olan restoranlarda sıkça karşılaşılan gıda israfını önlemek için bir çözüm olarak görülüyor. Restoran sahiplerine göre, müşterilerin büyük bir kısmı bu uygulamayı anlayışla karşılıyor ve yeni kurala uyum sağlıyor. Bazı müşterilerden itirazlar da geliyor olsa da, genel olarak sistemin sorunsuz işlediği belirtiliyor.
Bu uygulama, gıda israfının küresel bir sorun olduğu göz önüne alındığında, diğer ülkeler ve şehirler için de örnek teşkil edebilir.