Somer Şef Altın Oran Verdi: Turşu Yapmanın Çok İşinize Yarayacak Püf Noktası!
Yayınlanma:
MasterChef’in sevilen jüri üyesi Şef Somer Sivrioğlu ülkemizde geleneksel bir lezzet olan turşu ile ilgili milyonların merak ettiği bazı püf noktalarını açıkladı.
Ünlü şef sofralarımızın vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan turşunun altın orana göre yapılması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca bu şekilde yapılan turçunun çok daha lezzetli ve uzun süre beklese bile asla erimeyeceğini ifade etti.
Yaptığı Instagram paylaşımında "Kusura bakma Münir Usta Adile Teyze haklı" dedi.
Altın Oranda Turşu Suyu İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 litre su
- 3 kaşık kaya tuzu
- İnce dilimlenmiş yarım limon
- Fermantasyonu sağlaması için 4-5 adet nohut
Püf Noktaları
- Turşu yaparken en önemli ve dikkat edilmesi gereken püf noktalarından biri turşu için seçtiğiniz sebzeleri koyacağınız kavanozun içinde iyice sıkıştırma işlemidir.
Aynı zamanda turşunun su oranını az tutmanız gerekiyor.
Turşuyu kurduktan sonra en az 2 hafta ile 1 ay arasında bekletmeniz gerekiyor.