Tüm Türkiye'ye örnek olacak kaynana damat ilişkisi! 6 ailenin hayatını değiştirdiler

Bingöl’de tandır ustası Müşerref Kılıç, 5 yıl önce damadı İsmail Bakır ile birlikte fırın açarak tandır ekmeği üretmeye başladı. İşlerini büyüten ikili, altı kişiyi daha istihdam etti. Türkiye’nin dört bir yanına ekmek gönderen işletme, yurt dışından da talep görüyor. Kılıç, “Kendi işimizi kurduk, altı aileye ekmek kapısı açtık” dedi.

Bingöl’de 52 yaşındaki tandır ustası Müşerref Kılıç, 5 yıl önce 31 yaşındaki damadı İsmail Bakır ile birlikte açtığı fırın sayesinde altı aileye daha geçim kapısı oldu.

kayinvalide-ile-damadin-tandir-ekmegi-ur-531393-157380.jpg

Geleneksel yöntemlerle tandır ekmeği üreten ikili, ekmek çeşitlerini Türkiye’nin farklı şehirlerine kargoyla gönderiyor.

kayinvalide-ile-damadin-tandir-ekmegi-ur-531384-157380.jpg

Kılıç, yıllarca farklı fırınlarda çalıştıktan sonra kendi işini kurma kararı aldığını belirterek, şunları dile getirdi:

kayinvalide-ile-damadin-tandir-ekmegi-ur-531381-157380.jpg

“10 yıldır tandır ekmeği yapıyorum. Daha önce 2 yıl başka fırınlarda çalıştım. Ardından 3 yıl da başka kişilerle ekmek işinde görev aldım. Sonra damadımla birlikte, başkalarının yanında çalışmak yerine kendi iş yerimizi açma kararı aldık ve 5 yıldır burada kendi işimizi yapıyoruz. İş yerinde çalışan 6 kişi de buradan elde ettiğimiz gelirle ailesinin geçimini sağlıyor. Yağlı ekmek, normal tandır ekmeği, buğday ekmeği, beyaz ekmek ve sörin ekmeği üretiyoruz. Ayrıca isteyenlere börek açıp pişiriyoruz, tandırda gözleme yapıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanından talep alıyoruz. İstanbul, Ankara ve İzmir'e kargo ile ekmek gönderiyoruz. Ekmeğimizi tamamen doğal malzemelerle yapıyoruz ve bayatlamaması için özen gösteriyoruz”

kayinvalide-ile-damadin-tandir-ekmegi-ur-531374-157380.jpg

Damat İsmail Bakır da işlerini zamanla büyüttüklerini belirterek şöyle konuştu:

kayinvalide-ile-damadin-tandir-ekmegi-ur-531377-157380.jpg

“2008’den beri başkalarının yanında çalışıyordum. 5 yıl önce kayınvalidemle birlikte kendi iş yerimizi açmaya karar verdik. Farklı fırınlarda ve ayrı yerlerde çalıştıktan sonra bir araya geldik ve neden kendi işimizi kurmayalım dedik. Bu kararı verdikten sonra birlikte burayı açtık ve şu anda burada ekmek yapıyoruz. İlk açtığımızda ekmek satışlarımız çok düşüktü. Günde sadece 50 ekmek satabiliyorduk. Ben ve kaynanam yalnız çalışıyorduk. Ancak sabrettik, özverili bir şekilde çalıştık. Zamanla ekmeğe olan talep arttı. Biz de personel sayımızı artırmaya karar verdik. Şu anda 6 çalışanımız var ve işler çok şükür iyi bir şekilde yürüyor. Türkiye'nin her yerine anlaşmalı kargolarımızla ekmek gönderiyoruz. Yurt dışından gelen hemşerilerimiz de buradan ekmek alıp yanlarında götürüyor. Bazı durumlarda biz de kendi başımıza yurt dışına gönderim yapıyoruz. Yurt dışındakiler için bu ekmek, bir özlem demek. Tandır ekmeği olduğu için uzun süre taze kalıyor, bayatlama derdi olmuyor."

kayinvalide-ile-damadin-tandir-ekmegi-ur-531387-157380.jpg

Kaynak:Demirören Haber Ajansı (DHA)