Şifa Değil Zehirmiş: Ihlamur Böyle Görünüyorsa Sakın İçmeyin!

Şifa Değil Zehirmiş: Ihlamur Böyle Görünüyorsa Sakın İçmeyin!
Anksiyete ve strese karşı iyi gelen, kış hastalıklarına yakalandığımızda içimizi ısıtan ıhlamur doğru demlenmediğinde zehir etkisi yaratıyor.

Ihlamur çayı, sakinleştirici özelliklere sahiptir. Özellikle uyku sorunlarıyla başa çıkmak, stresi azaltmak ve sinirleri yatıştırmak için kullanılabilir. Ihlamur, anti-inflamatuar özelliği sayesinde boğaz ağrısı, öksürük veya soğuk algınlığı gibi durumların tedavisine yardımcı olur. Bağışıklık sistemini çelik gibi yapar.

Ihlamur çayı, vücut sıcaklığını artırarak terlemeyi teşvik edebilir. Bu da bazı hastalıkların tedavisinde ve vücuttan toksinlerin atılmasında yardımcı olur. Ihlamuru tüm bu iyileştirici etkilerinden dolayı evimizden eksik etmiyoruz peki ıhlamurdan doğru faydalanıyor muyuz? Yanıtını Ahmet Maranki veriyor.

nature-3462957-1280.jpg

Ihlamur çayı nasıl demlenir?

Ahmet Maranki’ye göre ıhlamur çayı hazırlarken dikkat etmeniz en önemli husus ıhlamuru kaynatmamanızdır. Kaynamış suya atılan ıhlamur ile çaydan maksimum verimliliği elde edebilirsiniz. Uzun sürede kaynattığınız zaman ıhlamurdaki tanen maddesi suya geçiyor rengi koyulaşmaya başlıyor ve acılaşıyor. Artık bitkideki istemediğimiz ve yarardan çok zararı olabilecek maddeler bu suyun içerisine geçmeye başlıyor.

Yapılan başka bir yanlış da aktardan alınan ıhlamurun açık olarak satın alınması. İçerisine toz, toprak karışan ıhlamur toksik etkileriyle içene zararlı olabiliyor. Bu nedenle ıhlamurun kapalı poşetlerde satılması ve bizlerin de bu ürünleri satın almamız en doğru seçim olacaktır.

Ihlamur Çayına Neler Karıştırılabilir?

Ihlamur, kuşburnu ve limon ile birleştiğinde hastalık zamanlarında vücudun çok ihtiyaç duyduğu C vitamini eksikliğini gidermiş oluyor.

Kaygı ve stresin arttığı zamanlarda adaçayı ile birleştiğinde vücudu rahatlatıcı etkisi hemen fark ediliyor. Ayrıca adaçayının antiseptik etkisi varsa boğazınızda bulunan kaşıntı ve ağrıyı gidermeye de yardımcı oluyor.