Şefler yemekleri neden "yukarıdan" tuzluyor? Bunu sadece şov için yapmıyorlar...Neden mi?
Yayınlanma:
Bir çok şefin , yemeklere yukardan tuz eklediğini fark etmiş olmalısınız.Yani bazıları yiyecekleri "yukarıdan" tuzlayarak pişiriyor. Yiyeceğe bir tutam sodyum klorür gönderme seçeneğinin sadece yaygın bir numara olduğunun dışımda bir nedeni var...
Profesyoneller arasında popüler olan tuzlama yöntemi gerçekten etkileyici görünüyor.Ama bu sadece güzellik değil. "Yukarıdan" tuz eklemenin, amatör aşçıların bilmesi gereken önemli bir pratik anlamı da vardır.
Profesyonel şeflerin belirttiği gibi, sodyum klorürün önemli bir yükseklikten eklenmesinin nedeni:
Bu yöntem, tuzun yemeğin her yerine eşit dağılımını sağlar.
Sonuç olarak, yemeğin bir kısmının aşırı tuzlu olduğunda kişi hoş olmayan bir durumla karşılaşmayacaktır.
Yukarıdaki tuzlama seçeneği, katı kıvamlı yiyeceklerin yanı sıra, herhangi bir nedenle iyice karıştırılamayan yemekler için de idealdir.