Salatalara, Çorbalara, Makarnalara Renk Katar, Tat Verir: Yeşil Yağ Nedir? Nasıl Yapılır?

Salatalara, Çorbalara, Makarnalara Renk Katar, Tat Verir: Yeşil Yağ Nedir? Nasıl Yapılır?
Yemeğe eklenen tuz ve baharatlar kadar yemeğin lezzetini artıran bir unsur var ki yağlar... Yeşil yağ hem çok sağlıklı hem de çok güzel görünüyor. Kendi mutfağınızda hazırladığınız salata, makarna ve çorbaların lezzetini iki katına çıkaracak yeşil yağ tarifiyle mükemmel yemekler hazırlamak sandığınız kadar zor değil.

Yeşil yağ evinizde olan lezzetlerini beğendiğiniz yeşilliklerle kolayca yapabileceğiniz bir yağ. Yeşil yağın olmazsa olmazı ise zeytinyağı...

Fesleğen, maydanoz, nane, dereotu gibi istediğiniz yeşilliklerle hazırladığınız yağa hem renk hem tat katıyor.

YEŞİL YAĞ NASIL YAPILIR?

Malzemeler

  • Yarım demet maydanoz

  • Çeyrek demet taze nane

  • Çeyrek demet dereotu

  • 3-4 sap taze soğan (sadece yeşil kısmı)

  • 2 su bardağı sıvı yağ (zeytinyağı olması lezzeti artıracaktır)

Yapımı

  1. Yeşillikleri yıkadıktan sonra iyice kuruttuğunuza emin olun. Tüm yeşilliklerin kalın gövdelerini ayıklayın. Daha koyu bir renk için yeşil yapraklı taze otların miktarını arttırabilirsiniz. Fesleğen, kekik ve biberiye gibi daha yüksek aromalı ürünlerden de faydalanabilirsiniz.

  2. Yeşil yaprakları ve taze soğan saplarını derin bir kaseye koyun, sıvı yağı ekleyin ve pürüzsüz olana kadar blenderden geçirin.

  3. Karışımı orta boy bir sos tavasına ya da ufak bir tencereye alın ve kısık ateşte 25-30 dakika kabarcıklar bitene kadar kaynatın

  4. Sıcak karışımı süzgeçten geçirin ve oda sıcaklığına bir kaç dakika soğuduktan sonra buz dolu bir kabın üzerinde sürekli karıştırarak daha parlak olması için soğutun.

  5. Yeşil yağı cam bir kabın içine aktarın. Karanlık ve serin bir ortamda 2 ay boyunca salata, pilav, makarna vb. tüm yemeklerinize kullanabilirsiniz.