Plastik Poşet Kabusu: Bu Ürünleri Asla Poşette Saklamayın!
Deneyimli ev hanımları her zaman yiyeceklerin tazeliğini ve lezzetini korumak için depolamayı optimize etmeye çalışırlar. Ancak tüm ürünler, özellikle de plastik olanlar, torbalarda eşit derecede iyi performans göstermez. Bu paketlerde hangi ürünlerin saklanamayacağını öğrenelim. Torbalarda saklanamayan ürünler :
Ekmek
Ekmek, plastik poşetlerde saklandığında tazeliğini çabuk kaybeden yiyeceklerden biridir. Torbada tutulan nem küf oluşumunu teşvik edebilir. Ekmeği, dokusunu ve tadını koruyacak şekilde kağıt torbada saklamak en iyisidir.
Sert peynirler
Peynirlerin ayrıca tazeliklerini ve lezzetlerini korumak için havaya erişmeleri gerekir. Bunları plastik torbalarda saklamak nemin yoğunlaşmasına neden olabilir, bakteri ve küf oluşumu için koşullar yaratarak kalitelerini ve lezzetlerini olumsuz yönde etkileyebilir.
Muz
Her ne kadar plastik poşet muz saklamak için uygun bir yer gibi görünse de sorunlara yol açabilir. Torba, muzun olgunlaştıkça ürettiği etilen gazını hapseder ve bu da meyvenin dengesiz olgunlaşmasına ve hatta bozulmasına neden olabilir.
Kahve
Aromatik kahve, saklama sırasında özel dikkat gerektirir. Plastik poşetler dış kokulara karşı gerekli korumayı sağlamadığından aroma ve tat kaybına neden olabilir. Kahveyi opak, hava geçirmez bir kapta saklamak en iyisidir.
Yeşil yapraklı sebzeler
Yapraklı yeşilliklerin tazeliğini korumak için havaya erişmeleri de gerekir. Plastik poşetler uygun hava sirkülasyonunu engelleyebilir ve bu da bozulma sürecini hızlandırır. Mümkün olduğu kadar uzun süre taze kalmaları için buzdolabında bir bardak su içinde saklamak en iyisidir.
Patates, soğan, sarımsak
Bu kök ve yumruların çürümeyi önlemek için iyi havalandırılan serin ve karanlık bir yere ihtiyacı vardır. Plastik poşetler aşırı nem oluşturabilir ve bu da bu ürünlerin güvenliğini olumsuz yönde etkiler.
Mantarlar
Mantarlar nemi çok çabuk emer, bu nedenle onları plastik torbalarda saklamak bozulmaya neden olabilir. Hoş olmayan sonuçları önlemek için mantarları kağıt torbalarda veya kaplarda saklamak en iyisidir.
Bu nedenle baharatları cam kaplarda saklamamalısınız:
Unlu mamuller
Taze pişmiş ürünler de torbalarda saklanmamalıdır çünkü bu, doku ve lezzet kaybına neden olabilir. Hamur işlerini bir peçeteyle örterek bir tabağa bırakmak daha iyidir.
Yağlı yiyecekler
Lezzet kaybını önlemek için çeşitli et sosislerini ve tereyağını parşömen kağıdı veya folyo içinde saklamak daha iyidir.
Domates
Domatesler plastik poşetlerde çürümeye ve yumuşamaya meyillidir. Domatesleri oda sıcaklığında, kağıt torbalarda veya açık sepetlerde saklayın.
Un ve Şeker
Un ve şeker, plastik poşetlerde nem emerek küflenmeye başlayabilir. Bu ürünleri hava geçirmez kaplarda veya kavanozlarda saklayın.
Plastik poşetler yerine:
Kağıt torbalar
Pamuklu mutfak havluları
Hava geçirmez kaplar ve kavanozlar
Açık sepetler
Bu ürünlerin saklama koşulları, mevsim, hava durumu ve ürünlerin olgunluk derecesine göre değişiklik gösterebilir.