Mutfağın demirbaşı ilaç yerine geçiyor! Kalp krizinden koruyan 5 besin
Yayınlanma:
Kalp krizi korkusu son yıllarda birçok insan da var. Bol bol sebze tüketerek hem kalbinizi hem vücudunuzu koruyabilirsiniz. Kalp korkusu olanlar mutlaka kuersetin zengini besinlere sofralarında yer vermelidir.
Soğan: En zengin kuersetin kaynağı soğandır. Mutfağın demirbaşı olan soğan kalp krizi ve felç riskinden korur. Soğanın hem pişmişini hem de çiğ halini tüketebilirsiniz.
Roka: Roka kanı sulandıran bir sebze olduğu için kalp krizinden korur.
Lahana: Lahana vücut için iyi bir antioksidandır. Lahana turşusu hem kalbi hem hücreleri koruyor.
Kişniş otu: Kişniş otu kanı sulandıran bir yapıya sahip.
Kişniş otu ayrıca damarların tıkanmasını önler. Bu yüzden kalp krizine karşı korur.
Brokoli: Bazı çalışmalar brokolinin kalp krizi riskini azalttığını ortaya koymuştur.