Modern Göçebe: "7/24 dışarıda yaşıyorum ve yolda öldürülenleri yiyorum, hayvanların boşuna ölmesini istemiyorum."

Modern Göçebe: "7/24 dışarıda yaşıyorum ve yolda öldürülenleri yiyorum, hayvanların boşuna ölmesini istemiyorum."
Oregon'lu bir kadın, hayvanların "boşuna ölmesini" istemediği için 7/24 dışarıda yaşadığını ve hatta yolda öldürülenleri yediğini iddia ederek internette ses getiriyor.




32 yaşındaki Manders Barnett, South West News Service'e yol kenarındaki gerçek yemek deneyimini anlattı: "Bir hayvanın taze olduğunu bilmek konusunda gerçekten çok iyiyim."
Göçebenin son dört yıldır modern dünyanın “matriksinden” kaçmak için çadırda yaşadığını ve “kalbinin ve ruhunun doğaya ait olduğunu” hissettiğini söyledi.

Göçebe destanı, altı yıldır at sırtında seyahat eden bir adamla tanıştıktan sonra Temmuz 2019'da başladı.

3.jpg

Idaho yerlisi pastoral yaşam tarzına o kadar aşıktı ki yaban hayatı teknisyeni olarak işini bıraktı ve medeniyetten uzak duran ruh eşine katıldı.

Barnett, "Vahşi Doğaya" benzer yolculuğunu kolaylaştırmak için Shoshoni dilinde "küçük kuş" anlamına gelen Huittsuu ve "dost canlısı" anlamına gelen Paxtwaylá adında iki mustang satın aldı. Çift, 2020'de yola çıktıktan sonra 2,5 yılını yolda geçirdi ve bu süre zarfında muhabbet kuşları Idaho'dan Oregon'a 500 mil yol kat etti.
Barnett, "Şebekeden uzakta yaşıyorduk" dedi. “Bildiğimi sandığım her şeyden vazgeçiyordum.”Ancak o ve yol arkadaşı 2022'de ayrıldılar; ancak Idahoan göçebe yaşam tarzını sürdürdü. Şu anda sadık atlarıyla birlikte Grants Pass, Oregon'da 3 x 12 metrelik kanvas bir çadırda yalnız yaşıyor.
Barnett, "Küçük bir alanda yaşamaya alışkınım" dedi. "Her günümü dışarıda geçiriyorum."
Barnett, çakal ve geyiği tercih ettiğini çünkü bunların en güvenli olanlar olduğunu söyledi.
7/24 açık havada olmak zorlu bir hayattır. Barnett ısınmak ve yemek pişirmek için odun sobası kullanıyor ve tüm çamaşır yıkama ve banyo işlemlerini kuyu suyu kullanarak yapıyor.
Göçebe, telefonunu şarj etmek için güneş pili parkını kullanıyor ancak telefonla asla TV izlemiyor.
Yiyeceklerini yerel bir çiftlik mağazasından temin ediyor, ancak bunun bedelini nasıl ödediği belli değil. Ancak Barnett, Etsy ve diğer sitelerde doğadan ilham alan sanat eserleri sattığını söyledi .

Barnett ayrıca salatalar için çiçek ve mantar toplayarak ve daha önce de açıklandığı gibi ölen hayvanları otoyoldan temizleyerek de besin elde ediyor. Ölü hayvanın son kullanma tarihinin ne zaman geçtiğini söyleme konusunda artık tecrübeli olduğunu söyledi ve "Yolda öldürülenleri topluyorum" diye ekledi.

2.jpg

Muhtemelen geyiklerin organik beslenmesinden dolayı çakal ve geyiklerin genellikle en güvenli türler olduğunu iddia ediyor .

Her ne kadar Barnett alışılmadık diyetinden pek memnun olmasa da, "ölümün boşa gitmesine izin vermektense onu yemeyi tercih edeceğini" söylüyor.
Aslında, eğer tazeyse, eyaletler arası yemek seçeneklerinden herhangi birinin boşa gitmesine izin vermeyecektir.
"Geyiğin her parçasını kullanıyorum" diye iddia etti. "Alet yapmak için kemikleri, kıyafet ve çanta yapmak için ise derileri alıyorum."
Açık hava tutkunu şu anda bir kez daha yola çıkmak için yeterli malzeme toplamaya çalışıyor ancak nereye gideceğini belirtmedi.
Gerçek bir Johnny Appleseed gibi, kendisine bu kadar çok şey sağlayan topraklara geri vermek için tohum ekiyor.
Bu zor bir varoluş gibi görünse de Barnett bunun aslında onun "rahatlık bölgesi" olduğunu söyledi.
Büyük kediler ve diğer yırtıcı hayvanlarla defalarca karşılaşmaktan bile çekinmiyor ve şöyle açıklıyor: “Ölmekten korkmuyorum. Korktuğum şey, gerçekleşmemiş bir hayat yaşamak.”

1.webp

Barnett 2020'de iki at satın aldı ve yola çıktı.

Barnett, modern insanların toprakla bağlarını kaybettiğini düşünüyor.
"İnsan, ev içi yaşam tarzından bu kadar memnun kalarak doğanın dilini bilme yeteneğini kaybetmiştir" dedi. “Burada bulunarak saygılarımı sunuyorum.”
Barnett yakın zamanda uygarlığa geri dönebileceğini düşünmüyor.
"Doğanın dışında kesinlikle evimde gibiyim" dedi.
İlginç bir şekilde, her ne kadar iğrenç görünse de yolda öldürülenleri yemek tamamen duyulmamış bir şey değil.Vermont şefi Doug Pain, leş taşıma konusunda uzmanlaşmış popüler bir akşam yemeği kulübü işletiyor .
İşin püf noktasının hayvanın henüz ölmediğinden emin olmak olduğunu söyledi.

Ayrıca et bozulmaya başlamadan 12 saat önce pişirilmesinin de önemli olduğunu söyledi. Ve elbette, yolda öldürülenleri yeme uygulamasına gerçekten izin veren bir durumda olduğunuzu doğrulayın .

Etiketler :