Hem Kalorisi Az Hem De Besin Değeri Yüksek! 2 Hafatada İncecik Olacaksınız!

Hem Kalorisi Az Hem De Besin Değeri Yüksek! 2 Hafatada İncecik Olacaksınız!
Sağlıklı bir diyet programını düzenli olarak takip etmek kilo kontrolü ve genel sağlık açısından hayati bir öneme sahiptir. Ancak diyet listenizi oluştururken, düşük kalorili yiyeceklerin yanı sıra yüksek besin değeri içeren gıdalara da odaklanmak son derece önemlidir. İşte o besinler...

Besin açısından zengin bir diyet, yaşlandıkça genel sağlığınızı sürdürmek için önemlidir. Özellikle yaşlı bireylerin besin eksikliği riski yüksektir, bu nedenle dengeli bir diyet büyük bir önem taşır. Harvard Tıp Fakültesi gibi kurumlar, yaşlıların diğer yaş gruplarına göre besin eksikliği riskinin arttığını belirtiyor.

Besin açısından zengin gıdalar, düşük şeker, sodyum, nişasta ve zararlı yağ içerikleri ile öne çıkar. Aynı zamanda kalorileri düşük olmasına rağmen bol miktarda vitamin ve mineral içerirler. Bu, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu mikro besin maddelerini almasına yardımcı olur. Kronik hastalık riskinizi azaltabilirler ve bu önemli besin maddelerini gıda yoluyla almak, vücudun bunları daha iyi emmesine yardımcı olur.

hem-kalorisi-az-hem-de-besin-degeri-yuksek.jpg

Besin açısından zengin gıdaları diyetinize eklemek, bir dizi fayda sunar. Bu besinler, kalori başına daha fazla besin sağlayarak kilo yönetimine yardımcı olabilir. Ayrıca yaşa bağlı besin eksiklikleri ile ilişkili sağlık sorunları riskini azaltabilir, uyku düzeninizi iyileştirebilir, zihinsel sağlık ve ruh halinizi olumlu etkileyebilir, kas gücünüzü artırabilir ve düşme riskini azaltabilir. Ayrıca eklem sağlığınızı geliştirir ve hareket kabiliyetinizi artırarak yaşlanmayı daha rahat bir hale getirir.

Diyetiniz için önerilen, besin açısından yoğun yiyecek seçeneklerinden bazıları şunlardır:

protein-1.jpg

Tam tahıllar: Darı, sorgum ve kinoa
Sebzeler: Tatlı patates gibi kökler ve ıspanak veya lahana gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler
Süt Ürünleri: Yoğurt ve peynir
Deniz Ürünleri: Somon ve diğer omega-3 açısından zengin balıklar, ve istiridye veya midye gibi kabuklu deniz ürünleri
Etler: Tavuk, domuz eti ve sakatat etleri (örneğin, sığır karaciğeri)
Meyve: Mango, greyfurt, kavun ve A vitamini açısından zengin diğer meyveler