Hangi insanlar kavun yememeli?
Yayınlanma:
Şeker hastalığı ve mide ülseri alevlenmesi olan kişiler kavun yememelidir. Kavunlarda olduğu gibi karpuzlarda da fruktoz içeren büyük miktarda meyve suyu bulunur. Bu kan şekerinizi bir miktar yükseltecektir.
Peptik ülserin alevlenmesi ile koruyucu bir diyet gereklidir. Bu dönemde kavun dahil pek çok besin diyetten çıkarılmalıdır. Ayrıca doktora göre karpuz kadar kavun da şişmeye neden olabilir. Bu nedenle böyle bir sorununuz varsa bir süre kavundan uzak durmakta fayda var.
Kavunu diğer yemeklerle birlikte veya tatlı olarak yemeyin. Ağır bir ürün olarak kabul edilir ve midede değil bağırsaklarda emilir. Bu nedenle bunu öğünler arasında yapmak daha iyidir kavundan bir saat önce ve sonra başka yiyecekler yememelisiniz.
Çok fazla şeker diş minesine zarar verebilir. Kan şekerindeki artışın çok güçlü olmaması için tek seferde 400 gramdan fazla kavun tüketmeyin. Çocukların daha az 200 gramdan fazla yememesi arzu edilir.