Elmaları tüm yıl boyunca saklamanın ilginç yolu...Bu teknikle tonlarca elma çürümekten kurtulacak...
Yayınlanma:
İsrailli gıda endüstrisi uzmanları, elmalara ikinci bir şans verdi. Meyveyi öğüttüler ve bu durumda diyet lifini, antioksidan aktivitesini ve C vitaminini kaybetmediğini gördüler.
Tel Hai Koleji'nden uzmanlar, elma tozunun vakumlu bir kabukta kapatılması durumunda değerli niteliklerini bir yıl boyunca koruyabileceğini vurguladı.
Bilim adamları, elma tozunun uzay yolculuğu da dahil olmak üzere uzun süreli seyahatlerde yaygın olarak kullanılabileceğini ve gıda endüstrisinde ve evlerde kullanılabileceğini belirtmişlerdir.
BM'ye göre, her yıl yaklaşık 1,3 milyar ton elma çöpe atılıyor ve bu da 1 trilyon dolarlık kayıpla sonuçlanıyor.
İsrailli çiftçiler genellikle elma mahsullerinin yaklaşık %10'unu mahvolduğunu söylüyorlar çünkü meyveler toplandığında taze görünümlerini kaybediyorlar veya şekil kusurları ve koyu lekeler oluşuyor , dokularında ve tadlarında değişimler oluyor.