Dünyanın En Sağlıklı İlk 3 Sebzesi Belli Oldu! Haftada Bir Gün Yiyene Hastalık Yanaşmıyor

Dünyanın En Sağlıklı İlk 3 Sebzesi Belli Oldu! Haftada Bir Gün Yiyene Hastalık Yanaşmıyor
Sağlıklı yaşam bireylere göre değişir. Bazısına iyi gelen bir yiyecek diğeri için çok da sağlıklı olmayabilir fakat dünyada yetişen öyle sağlıklı sebzeler var ki sağlıklı yaşamı beraberinde getiriyor. İşte dünyanın en sağlıklı ilk üç sebzesi

Araştırmacı Jennifer Di Noia tarafından yapılan bir araştırma, çeşitli gıdalardaki 17 hayati besin maddesinin besin içeriğini inceledi. Hangi gıdaların en sağlıklı olduğunu belirlemek için A vitamini, B12 veya lif gibi besin maddelerinin oranını kalori sayısına göre karşılaştırdı. Sonuç şaşırtıcı: Yalnızca bir gıda, 100 kalorilik besin öğelerinin yüzde 100'ünün önerilen günlük dozuna ulaştı.

Tere: En sağlıklı besin

Dengeli beslenme sağlık açısından önemlidir. Meyve her zaman iyi bir seçim olsa da sebzeler daha da sağlıklıdır. Araştırmaya göre en sağlıklı yiyecek mutfağa pek de sokmadığımız tere. Her 100 kalori için 17 besin maddesinin önerilen günlük alımının yüzde 100'ünü karşılar. Su teresini daha önce hiç duymamış olabilirsiniz hafif baharatlı bir tadı vardır. Patates, yumurta gibi çeşitli yemeklerle veya salatalarla iyi gider.

Eğer bitkiyi kendiniz yetiştirmek istiyorsanız çok fazla neme ihtiyacı olduğunu unutmamalısınız.

Pazı 2. Çin lahanası ise 3. sırada

Çin lahanası (Çin marulu) en sağlıklı sebzeler arasında ikinci sırada yer alıyor. Çıtır sebzelerin sindirimi kolay olmasının yanı sıra önemli besinler açısından da zengindir. Sadece 100 gramlık bir porsiyon günlük C vitamini ihtiyacınızın dörtte birini karşılar. Çin lahanası aynı zamanda yüksek bitkisel protein içeriği ve değerli amino asitlerle de puan kazanıyor.

thumbmaker.jpg

En sağlıklı besinler arasında pazı üçüncü, ıspanak ise beşinci sırada: Yeşil yapraklı sebzeler hem lezzetli hem de son derece sağlıklıdır. Dünyanın en sağlıklı yiyecekleri listesinin başında yer almasına şaşmamalı. Özellikle dikkat çeken pazı, hatta ilk onda üçüncü sıraya yerleşerek ıspanağı beşinci sıraya yerleştirdi.

Diğer yeşil sebzeler de listeye girdi. Pancar yaprakları dördüncü sırada yer alırken, bunu hindiba, yapraklı marul, maydanoz, marul ve karalahana takip ediyor. İlk 20'de kırmızı biber, frenk soğanı, lahana, brokoli ve balkabağı gibi daha renkli sebzeler de yer alıyor. Yani sağlıklı beslenmek istiyorsanız daha fazla yeşil sebze yemelisiniz.

Limon dünyanın en sağlıklı meyvesidir

İncelenen 41 gıdaya yalnızca yedi tür meyve dahil edildi. Ancak bunlardan biri 28. sıraya yükseldi ve bu nedenle dünyanın en sağlıklı meyvesi oldu: limon . Şaşırtıcı bir şekilde tek bir meyve türü bile ilk ona giremedi. Ancak bu, diğer meyve türlerinin sağlıklı olmadığı anlamına gelmez. Liste çok katı kriterlere göre oluşturuldu; bu da yalnızca yedi tür meyvenin seçildiği anlamına geliyordu. Elma, yaban mersini ve muz dahil değildir ancak yine de sağlıklı besinlerdir.

640x360-15.jpg

En sağlıklı gıdalar sıralamasında birkaç sürpriz var: Çilek yüzde 90'ı sudan oluşmasına rağmen 30. sırada yer aldı . Ancak geri kalan yüzde on gerçek vitamin bombasıdır. Sadece bir avuç kırmızı meyve günlük C vitamini ihtiyacınızı karşılar, ayrıca az miktarda kalori ve yağ içerirler.

Turunçgiller de en sağlıklı besinler arasında yer alıyor: portakal, limon ve pembe greyfurt 33 ila 35. sırada yer alıyor. Beyaz greyfurt 41. sıraya yerleşti. Böğürtlen ise 38. sırada yer aldı ve her şeye sahip: eğer düzenli olarak koyu renkli meyveleri yerseniz korur. hücrelerini serbest radikallerden arındırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca içerdiği provitamin A'nın optik sinir üzerinde olumlu etkisi vardır ve sindirimi uyarır.

Zeytinyağı çok önemli

Sağlık üzerinde olumlu etkileri olabilecek başka birçok gıda da vardır. Uzmanların felç ve kalp krizlerini önleyebileceğini söylediği zeytinyağı buna bir örnektir . En iyi yağlardan biri olduğundan yemek hazırlamak için idealdir.

Ayrıca önemli: Uzmanlar, önemli besin maddelerinin yeterli miktarda sağlanmasını sağlamak için her gün en az beş porsiyon meyve ve sebze tüketilmesini önermektedir. Ayrıca balık, avokado ve kuruyemişlerde bulunan doymamış yağ asitlerinin yanı sıra tam tahıllı ürünlerden elde edilen iyi karbonhidratlar da menüde yer almalıdır.

Baklagiller, genellikle göz ardı edilen, küçümsenen bir protein kaynağıdır. Fasulye, mercimek, bezelye ve soya ürünleri özellikle protein ihtiyacınızı karşılamaya uygun olup aynı zamanda uzun süreli tokluk hissi sağlar. Baklagiller, B vitaminleri açısından zengin oldukları ve en iyi bitki bazlı demir kaynaklarından biri oldukları için özellikle vejetaryenler ve veganlar için vazgeçilmezdir.