Deneyimli turşucular neden salatalıkları turşu yapmadan önce suda bekletiyor?Salatalık turşusunun püf noktası...
Yayınlanma:
Salatalık turşusu yapılmadan önce salatalıklar suda bekletilmelidir. İşte bu yüzden:
İlk olarak, ıslatma sırasında meyveler, üzerinde patojenik mikroorganizmaların gelişebileceği kir ve kurumuş yapraklardan iyice temizlenir.
Salatalıkları akan su altında yıkamak mükemmel olmayacak ve sonuç olarak kavanozdaki tuzlu su bulanıklaşacaktır.İkincisi, ıslatma sırasında meyvedeki su dengesini geri kazanabilirsiniz.
Deneyimli ev hanımları neden salatalıkları turşudan önce ıslatıyor?
Hasat edilen salatalıklar, siz onları pişirmeye karar vermeden önce bir süre saklanmış olmalı, bu nedenle salatalıklar nemlerinin bir kısmını kaybeder ve kurur.
Üçüncüsü, ıslatma salatalıklardaki acıyı giderir. Deneyimli ev hanımları, salatayı hazırlamadan önce bile salatalıkları ıslatır.
Turşudan önce salatalık ne kadar suda bekletilir?
- Mahsulün ne kadar erken hasat edildiğine ve meyvenin büyüklüğüne bağlıdır.
- Salatalıklar daldan yeni koparılmışsa ve birkaç saat yeterlidir.Salatalıklar bir gün önce toplandıysa 2-3 saat suda bekletilmesi gerekir.
- 3 günden daha önce hasat edilen orta boy salatalıklar 3-6 saat ıslatılır.
- İri salatalıklar bir güne kadar suda bekletilmelidir.
- Su soğuk olmalıdır. Su ısınır ısınmaz değiştirilmesi gerekir.