Canan Karatay "Çocuklar Neden Çok Sık Hastalanıyor?" Sorusuna Yanıt Verdi... Evladınıza Bunu Yapmayın!

Canan Karatay "Çocuklar Neden Çok Sık Hastalanıyor?" Sorusuna Yanıt Verdi... Evladınıza Bunu Yapmayın!
Çocuklarda ve gençlerde görülen karaciğer yağlanması, astım ve bronşit hastalıkları, hormon bozukluğu gibi rahatsızlıklarda görülen artışa dikkat çeken Prof. Dr. Canan Karatay, vücutlarında glutatyon miktarının az olduğuna dikkat çekti.

Ünlü profesör Karatay, karaciğer yağlanması eskiden sadece aşırı alkol tüketimi ile ilişkilendirilirken günümüzde 12-13 yaşındaki çocukların karaciğer yağlanmasından muzdarip olduğunu belirtti.

Erkek çocuklarının memelerinin büyük olmasını karaciğerin iyi çalışmamasına bağladı. Bu durumu fruktoz göbeği, tahıl göbeği olarak adlandırdı.

Yapay gıdalar, gulatamat aspartam karaciğeri yağlandırıyor." Çocuklarımız gençlerimizin hepsi hasta" dedi.

Karaciğer yağlanınca protein yapımı, hormon yapımı ve D vitamini yapımı azalıyor. "Çocuklarımızı ana rahminden itibaren korumak zorundayız" açıklamasında bulundu.

Anne ve babanın trans yağlarla beslenmesi, glutamat içeren, mısır şurubu içeren yapay yiyecekler tüketmesi doğacak olan bebeği diyabet riskine sokuyor.

Aileler ketçap, mayonez ve gıdalara katılan her türlü boya çocuklara verilen yiyeceklerden uzak tutmalı.