Bugüne dek meğer hazineyi çöpe atıyormuşuz

Bugüne dek meğer hazineyi çöpe atıyormuşuz
Kış meyveleri arasında en çok sevilen meyvelerden biri olan narın meğer kabukları çok faydalıymış. Eğer nar kabuklarını çöpe atıyorsanız bu öğrendiklerinizden sonra artık nar kabuklarını çöpe atmayacaksınız.

Lezzetiyle sıkça tüketilen ve vücut sağlığına faydalı olan narın kabukları da oldukça yararlıdır. Cilt maskelerinden saç bakımına kadar birçok yerde kullanabileceğiniz kabuklardan yapacağınız çayların da faydası çoktur. Hem meyvesiyle hem kabuğuyla her derde deva olduğu söylenen narın, kabuğu suyuna oranla daha fazla bileşen içerir. Uzmanlar içerisinde bulunan ellagik asitin bazı hastalıkları önlemeye ve iyileştirmeye yardımcı olduğunu söyler. Nar kabuğu faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından da sıklıkla dile getirilir. Özellikle nar kabuğundan yapılan tarifler belli hastalıklara karşı koruyucu özelliktedir. Şifası kabuklarında olan besinlerden en etkilisini söyleyen İbrahim Saraçoğlu kışın en etkili ilacı olarak narı tabir etti. Yüksek oranda antioksidan içeren kabuktan yapılan kürün virüsleri yok ettiğinin altını çizen İbrahim Saraçoğlu, nar kabuklarının çöpe atılmaması konusunda da uyardı.
Hastalıklarda etkili olan bu kürün ana maddesi nar kabuklarıdır. Nar kabukları vücuttaki bütün virüsleri etkisiz kılar. Özellikle Asya ve Uzakdoğu Asya ülkelerinde sıklıkla kullanılan nar kabuklarında yüksek oranda likopen ve lutein barındırır.

Nar kabuğu ne işe yarar?

Bazı araştırmalara göre nar kabuğunun suyunun faydaları içerisinde sakinleştirici etkisi olduğu ortaya çıkmıştır.

Kumaş ve kozmetik ürünlerinde doğal boya maddesi olarak kullanılır. Aroma, renk ve koku verici olarak da tercih edilir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Bazı cilt bakım ürünlerinin daha etkin olması için içeriğinde nar kabuğu tozuna yer verilir.

Menopoz belirtilerini hafifletir.

Yanık tedavilerinde yanıkların üzerine sürülür. Yaraların çabuk iyileşmesini ve mikroplardan arınmasını sağlar.

Doğal vitamin olarak düzenli alınabilir.

Saç bakımında da kullanılır. Saçlara canlılık verdiği ve sıklaştırdığı bilinir.

Tansiyonu düşürür.

Diyet ve egzersiz programlarında diyetisyenler tarafından tüketilmesi önerilir.

Çay olarak ve çay karışımları içerisinde kullanılır.

Bazı ülkelerde yemek olarak tüketilir.

Her sabah aç karnına içildiğinde bağırsakta bulunan tenyaların dökülmesini sağlar.

Diş taşlarının oluşmasını engeller.

Çarpıntıya iyi gelir.

İyi bir arındırıcıdır.

Kansızlık için önerilir.

Bakteri önleyicidir.

Eklem ağrılarını dindirmeye yardımcı olur.

Sağlıklı yaşamla ilgili açıklamalarıyla gündemden düşmeyen İbrahim Saraçoğlu bu kez nar kabuklarıyla ilgili bir mucizeyi paylaştı. Nar kabuklarıyla yapılan bu çay tarifi meğer hastalıkları yok ediyormuş

Nar kabuğu çayı nasıl yapılır?

Bir su bardağı artırma su

Bir yemek kaşığı nar kabuğu

3 tane karabaş otu

Yapılışı

Bir cezveye suyu koyun su kaynarken nar kabuklarını ve karabaşı ufalayarak atın. 8 dakika kaynadıktan sonra süzüp içiniz Günde 1 ya da 2 bardak tüketin.

Nar kabuğu çayı sadece soğuk algınlığı ve gribe iyi gelmiyor. Nar kabuğu çayının başka faydaları da var.

İşte o faydalar

  • Ağzı içi enfeksiyon riskini azaltır. Diş ve diş etini güçlendirir.
  • Bağırsaklarda flora oranını dengeler.
  • Kabukların barındırdığı lutein kanserli hücrelerin aktifliğini yok eder.
  • Karaciğer ve akciğerdeki virüslerin etkinliğini yok eder.
  • Vücuttaki serbest radikalli hücreleri idrar yoluyla atar.
  • Nar kabuğu çayının mideyi rahatlattığı da yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır.

https://www.nefisyemektarifleri.com/

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi