“Bu yiyecekleri birlikte tüketirseniz : “Sindirim kaynamaya başlıyor”
Gastrit ve pankreatite neden olabilecek gıdaları adlandırdı.
Böylece proteinler, et ve balık, karbonhidratlarla (patates, tahıllar, makarna veya hamur ürünleri) birlikte tüketildiğinde sindirim sürecini yavaşlatır. Protein çürümesi ve karbonhidrat fermantasyonu meydana gelir.
" Sindirim kaymaya başlıyor "
Bu durumla birlikte sadece midede ağırlık oluşmaz, aynı zamanda yorgunluk, halsizlik ve uyuşukluk gibi başka belirtiler de ortaya çıkar. Bu durumda gastrit ve peptik ülser gelişme riski yüksektir. Uzman ayrıca bir öğünde iki protein yememeyi de tavsiye etti: fındık ve yumurta, etle; peynir ,fındıkla ve peynir ,yumurtayla "anlaşamaz".
Proteinleri ve karbonhidratları birleştirirken pankreas birçok kez daha yoğun çalışmaya başlar ve bu da zamanla pankreatite yol açabilir.