Bu yiyecekler asla mikrodalgaya girmemeli! Dikkat, işte onlar

Bu  yiyecekler asla mikrodalgaya girmemeli! Dikkat, işte onlar
Mikrodalga, bildiğimiz gibi, kalan yemekleri ısıtmak veya bir şeyi çok hızlı pişirmek için yaygın olarak kullanılan ve çok kullanışlı bir cihazdır. Ancak ne yazık ki bazı besinleri pişirmek veya ısıtmak için uygun değildir. Nedir onlar?

Bu yiyecekler asla mikrodalgaya girmez! Dikkat, işte onlar:


1) Mantarlarla başlayalım. Bunlar olduktan sonra hızlı bir şekilde yenilmelidir, aksi takdirde çok çabuk bozulabilir ve mikrodalgada ısıtıldığında mide ağrısına neden olabilir.

2) Patatesler kötü depolanırsa tehlikeli bir bakteri olan Clostridium botulinum'un salınması için uygun ortam oluşturur ve mikrodalga bu bakterinin yayılmasına yardımcı olabilir.


3) Yumurtalar asla bütün halde mikrodalgada pişirilmemelidir çünkü sonunda patlayabilirler.

4) Tavuk eti, Salmonella veya Campylobacter gibi bakteriyel enfeksiyonlara, hatta mikrodalga fırının bile garanti edemediği pişirmeyle mikroplara kolayca maruz kalır.


5) Kereviz, kendi başına zararsız olan ancak aynı mikrodalganın ultraviyole ışınlarına maruz kaldığında kansere dönüşebilen maddeler olan nitrat moleküllerinin artan gruplarını içerebilir.

6) Pirinç, pişirildikten hemen sonra tüketilmeli veya buzdolabında saklanmalı ve bu nedenle mikrodalgada ısıtılmamalıdır.

7) Dondurulmuş meyveler bile mikrodalgada kesinlikle ısıtılmamalıdır. Meyvelerin mikrodalgada çözülmesi zararlı, hatta kanserojen maddelerin artmasına neden olabilir.

8) Anne sütünü mikrodalgada ısıtmak aynı zamanda bebeğin dilini ve boğazını yakma riski de taşır, çünkü biberon dokunulduğunda soğuk görünse bile içinin çok sıcak olma ihtimali vardır.

9) Pul biber yapımınnda mikrodalgada pişirilmesi kesinlikle önerilmez.

10) Son olarak karakteristik bir İspanyol yemeği olan paella, elektromanyetik dalgalar altında gıda zehirlenmesi riskiyle birlikte birden fazla bakteri salgılar.