Bu alışkanlıklar ve yiyecekler kan basıncını tehlikeli seviyelere yükseltiyor
Dünya çapında, kadınların yüzde 59'u ve erkeklerin yüzde 49'u ölümcül kalp sorunlarına yol açan hipertansiyondan muzdarip. Hipertansiyonun belirti ve semptomları şunları içerir: Baş dönmesi ,sürekli baş ağrısı,burun kanaması ,bulanık görüş, hızlı kalp atış hızı
Kan basıncını tehlikeli derecede yükselten yiyecekler ve alışkanlıklar: Tuz ve sodyum, artan basıncın ana nedenlerinden biridir. Araştırmaların gösterdiği gibi tuz, kandaki sıvı dengesini etkiler. Diyette tuzun önemine rağmen aşırı sodyum tüketimi ciddi sonuçlara yol açabilir. Yayın, izin verilen tuz dozunun günde 1 çay kaşığından fazla olmadığını belirtiyor.
Aşağıdaki işlenmiş gıdalar en fazla tuza sahiptir:
Ekmek Pizza ve diğer makarna ürünleri
Et ürünleri, sosisler
Yetişkinlerde ve çocuklarda kilo alımının ana nedeni şeker ve şekerli gazlı içeceklerdir.
Yayın, yüksek tansiyonu olan kadınların diyetteki şekeri 2-3 çay kaşığı kadar azalttıklarında değerlerinin normale döndüğünü kaydeden bir çalışmaya atıfta bulunuyor.
Alkol ve sigara kullanımı, basınç değerleri üzerinde olumsuz etkisi olan başka bir zararlı alışkanlıktır; yayın notlarında, günde 2 bardaktan fazla içen kişiler arasında daha az alkol tüketimi ile daha düşük basınç arasında bir bağlantı vardır. sonuçları araştırmak için.
Birçok alkollü içecek şekere doymuş olduğundan kiloyu etkiler, obeziteye neden olur, bu da hipertansiyon riskini artırır.
Sigara içmeye gelince, her sigarayla birlikte basınç anında yükselir ve arterlerde yağlı maddelerin (plak) birikme riski artar. Bu da felç nedeni olan aterosklerozun kısa yoludur. Kardiyovasküler sisteme zararlı alışkanlıklar arasında fiziksel aktivite eksikliği de yer almaktadır. Ayrıca hipertansiyon, kalp krizi ve felç riskinin artmasıyla da ilişkilidir.