Basit bir termometre kullanarak hormonlarınızda her şeyin yolunda olup olmadığını nasıl anlayabilirsiniz?

Basit bir termometre kullanarak hormonlarınızda her şeyin yolunda olup olmadığını nasıl anlayabilirsiniz?
Genellikle hasta hissettiğimizde ateşimizi ölçeriz ancak sağlığınızı bir termometre ile kontrol etmek için birkaç neden vardır. Hormonlar bunlardan biri. Şimdi hormonlarla termometre ne alaka diyeceksiniz!? O zaman yazımızı okumaya devam edin.

Herkesin evinde bir termometre vardır ancak genellikle onu yalnızca biri hastalandığında çıkarırlar. Ancak kendinizi iyi hissetseniz bile arka arkaya 5 gün ateşinizi ölçmeyi denemeniz için çeşitli nedenler vardır. İnsanlar için sağlıklı sıcaklık 36,6 °C olarak kabul edilmektedir. Daha fazla ise hastasınız demektir. Daha düşükse vücutta her şey yolunda değil demektir.

SICAKLIĞI NE KONTROL EDER?

Tiroid bezi vücut sıcaklığınızdan sorumludur. Hormonları ısı üretimini etkiliyor. Ayrıca bu parametre adrenal bezlerle de yakından ilişkilidir, çünkü bu organlar aynı zamanda hormon düzeylerini de etkiler.

tiroid.jpg

Düşük vücut ısısı, tiroid bezinin, hormonlarının veya yorgun adrenal bezlerin zayıf işleyişini gösterir.

NEDEN ATEŞİNİ ÖLÇÜYORSUN?

Basit bir termometre yardımıyla hormonal sisteminizde her şeyin yolunda olup olmadığını öğrenebilir, metabolizmanızın iyi çalışıp çalışmadığını kontrol edebilir ve herhangi bir anormallik fark ederseniz doktora giderek doğru tedaviyi alabilirsiniz.

ates-olcmek.jpg

Kontrol etmenin iki yolu, sıcaklığı ölçmenin iki ana yöntemi vardır:

  • Barnes'ın yöntemine göre : Bunu yapmak için beş gün boyunca uyandıktan hemen sonra sıcaklığınızı ölçmeniz gerekir. erkekler, çocuklar ve menopozdaki kadınlar için bu her gün, üreme çağındaki kadınlar için ise döngünün 1. gününden 5. gününe kadar yapılabilir. Genellikle vücut ısısı 36,5'in altına, ideal olarak 36,6 - 36,8'in altına düşmez.
  • Rind yöntemine göre : Dilin altını günde üç kez ölçün. Uykudan kalktıktan 3 saat sonra ve her 3 saatte bir 2 kez daha. Rind'e göre normalde sıcaklığın ortalama 37 derece olması gerekiyor.

Aç karnına veya yemekten en az 20 dakika sonra ateşinizi ölçmeyi unutmayın.

Ve adrenal bezlerde sorun varsa değerlerde gözle görülür bir dalgalanma olacaktır.

Düşük sıcaklığın diğer nedenleri:

  • CNS lezyonları,
  • şiddetli yorgunluk,
  • vücudun sarhoş olması (alkol dahil),
  • hamilelik,
  • hipotermi
  • güçlü açlık
  • sürekli sakinleştirici kullanımı

Ancak bazı uzmanlar "adrenal yorgunluğun" bir pazarlama taktiğinden başka bir şey olmadığını söylüyor. Hipokortizolizm , ciddi bir adrenal hormon eksikliği ancak bununla birlikte sadece sabahları hafif yorgunluk değil, belirgin, ciddi semptomlar da var. Sağlıklıysanız ve sağlığınızdan şikayetçi değilseniz adrenal bezlerinizin dinlenmeye ihtiyacı yoktur.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi

Etiketler :