Alet işler, el övünür... Mutfaktaki aletleri yeterince verimli kullanıyor musunuz?

Alet işler, el övünür... Mutfaktaki aletleri yeterince verimli kullanıyor musunuz?
Mutfak aletlerini verimli kullanmak düşündüğünüzden daha önemli...

Mutfaklar, evlerin en önemli bölümlerinden biridir. Yemek yapılan bu yerlerin derli toplu ve hijyenik olması sağlık açısından çok önemlidir. Blenderinizin birkaç saniyede bir durması için bir neden var…. Mikrodalgada iyi bir ısınma için nasıl tabak seçilmeli…

Mutfağına pratik bir dokunuş isteyenler için hayatınızı tahmin edemeyeceğiniz kadar kolaylaştıracak mutfak aletleri nelerdir, mutfakta kullandığınız bu aletlerin daha verimli çalışması için neler yapmalıyız?

Mikrodalga

Gıdaların ısıtılması söz konusu olduğunda kap şekli anahtardır. Dikdörtgen olanlar genellikle köşelerine diğer alanlardan daha fazla enerji çeker ve bu noktalardaki yiyecekleri aşırı pişirir. Diğer taraftan yuvarlak bir kap, yiyeceklerin daha homojen bir şekilde yeniden ısıtılmasına izin verir. Ve yemeği bitirene kadar baharat eklemeyin. Mikrodalga enerjisi tuza çekilir, bu yüzden üst kısım ısı toplar ve yiyeceklerinizin dış katmanını kuru bırakır. Önce tuz eklemeyi tercih ederseniz, iyice karıştırın.

Fırın ızgarası

Fırının kapısını kapalı tutmak ısı ve buharın birikmesine izin verir, bu da pişirme için idealdir – ancak kızartma için değil. Buharı dışarı atmak için kapıyı açık bırakmak, ızgara yiyeceklerin kabuk oluşturmasına yardımcı olur; sıcak havanın kaçması, her şeyi pişirmek (veya fazla pişirmek) yerine çoğunlukla yemeğin üstünü pişireceğiniz anlamına gelir.

Yavaş pişirici

Buradaki amaç, ısının gerçekten hapsolmasını sağlamaktır, böylece birkaç saat boyunca yiyecekleri pişirir. Hızlı bir göz atma veya kapağın açılması ısının dışarı çıkmasını sağlar ve planladığınız zaman yemeğinizin yapılmayacağı anlamına gelebilir. Tencereniz yarım ila dörtte üçü dolu olduğu sürece, içerikler pişirmeyi bitirir.

Bulaşık makinesi

2014 yılında yapılan İngiliz araştırması, bulaşık makinesi raflarının orta kısmının, doğrudan dönen kolların üstünde, en güçlü su spreyini aldığını buldu. Patates kalıntıları gibi nişasta lekeleri olan ve temizlenmek için kimyasal deterjana göre daha fazla su gücüne dayanan yemekler için en iyisidir. Öte yandan, yumurta gibi protein kalıntısı ile kirlenmiş bulaşıkların fazla basınca ihtiyacı yoktur. Bunları rafın kenarlarında tutun; daha yavaş olan sprey sabunu daha uzun süre tutar.

Blender

Blenderiniz birkaç saniyede bir durduğunda, bir nedeni vardır: bileşenlerinizin yerleştirilmesi. Sıvı bazla (veya bir smoothie için yoğurtla) başlayın, ardından malzemeleri en küçükten en büyüğe doğru katmanlayın, buz ve diğer sert parçaları üstte tuttuğunuzdan emin olun. Bu şekilde, sert bileşenler kademeli olarak dahil edilirken bıçaklar sıvıdan düzgünce geçecektir.

Masa Mikseri

Bir masa mikserindeki çırpıcılar zamanla duruşu yanlış hale gelebilir. Çırpıcılar ve çanak arasında mümkün olduğunca az yer olmalıdır – yanlara çarpmadan ve çizmeden tüm malzemelere ulaşmak için yeterlidir. Çoğu üniteyi sabitlemek için, önce kafayı kaldırarak veya kaseyi indirerek boyunda ayar vidasını bulun. Ardından çırpıcıyı kaldırmak için vidayı sola, indirmek için sağa çevirin.
https://www.hayatkolay.com/